DKV Zwart-Wit wint eerste terugwedstrijd van Rood-Wit uit Wezep

Zaterdag vond voor DKV Zwart-Wit de eerste terugwedstrijd plaats in deze veldcompetitie. KV Rood-Wit uit Wezep was voor Zwart-Wit zowel de tegenstander als de gastheer.

Foto uit archief

Thuis werden de zwart-witten vooral in de beginfase overklast door fysiek spel, met als gevolg een achterstand bij rust. Na de pauze herpakte het team zich, maar uiteindelijk moest de meerdere worden erkend in Rood-Wit.

Zo werd de wedstrijd ook aangevlogen. Iedereen wist welk fysiek geweld er zou kunnen komen. Hard de duels in en zo min mogelijk persoonlijke fouten maken. Als collectief bij elkaar blijven. Zwart-Wit heeft de gehele wedstrijd gedomineerd, alleen vergat het zichzelf in scorend vermogen te belonen. De krachtverhoudingen waren groter dan de stand doet blijken. Ruststand: 5-6. Na de pauze gedisciplineerd blijven korfballen was voor Zwart-Wit de missie.

Dit resulteerde ook in een ruimere voorsprong. Een aantal domme foutjes liet Rood-Wit echter weer op gelijke hoogte komen. In de laatste minuut schoot Justin Voortman Zwart-Wit naar de verdiende 11-12 overwinning. De rood-witten kregen nog één keer de bal in hun aanval, maar na een schotpoging was het Niels Rouhof die de bal pakte. Vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter af. De vreugde was groot, een fijne opsteker richting het zaalseizoen.