Overtuigende thuisoverwinning voor Apollo 8

Apollo 8 wist de derde competitiewedstrijd in de Eredivisie overtuigend te winnen. In Borne was de formatie in vier sets te sterk voor Draisma Dynamo.

Foto’s: Rudy van ’t Rood

Na de uitoverwinning tegen Sudosa Assen speelde Apollo 8 haar derde competitiewedstrijd in één week. De eerste set ging nog verloren (23-25), maar de thuisploeg stelde orde op zaken en won de drie volgende sets met duidelijke cijfers (25-19, 25-16 en 25-14).

Goede energie

“We hebben de volle punten gepakt tegen een goede tegenstander”, reageerde Marije ten Brinke. “De wedstrijd ging aan het begin gelijk op, maar we gaven het uiteindelijk aan het einde van de set weg. Gelukkig speelden we de rest van de wedstrijd met goede energie.”

Keurige overwinning

“Een keurige overwinning op Dynamo”, vertelde trainer Thijs Oosting. “De eerste set gaven we een 21-17 voorsprong weg, en na een tumultueus einde van de set ging Dynamo er met de dwinst vandoor. In de tweede set werd matig gestart. Na een 1-7 tussenstand stond het door onder andere een serveserie van Lisa Louwrink binnen een mum van tijd 9-9. Vanaf die stand begon het goed te lopen bij ons. We gingen beter serveren, scoorden makkelijker onze eigen punten en ook blokkerend stond het goed.”

Apollo 8 kent een druk programma. Op woensdag 2 november speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen VC Zwolle Topvolleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer