Wouter Nederhand

Abcoude countert EHV in tweede helft naar 6-3 nederlaag

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A met 6-3 verloren bij Abcoude. De thuisploeg, die de eerste drie wedstrijden allemaal had gewonnen, keek al snel tegen een achterstand aan toen Floris-Jan Boonman voor EHV na een lange solo de score opende, daarna sloeg de twijfel bij de Enschedeërs toe en ging het afwachtend spelen.

Abcoude profiteerde, scoorde twee keer en ging na een lucky strafcorner met een 3-1 voorsprong de rust in. Toen het vlak in de tweede helft nogal sullig mis ging in de Enschedese cirkel, stond het 4-1 en leek de wedstrijd eigenlijk gespeeld. EHV legde zich daar echter niet bij neer en zette nog twee keer aan voor een tegengoal, eerst via Wouter Nederhand die weer eens een geslaagde Gerd Müller-imitatie in huis had en vervolgens op erg fraaie wijze door Thomas van Geest.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek zag nog wel meer positieve punten: ‘We hebben ons niet zomaar gewonnen gegeven en telkens opnieuw de achtervolging ingezet. Abcoude heeft het na rust echt op de counter uitgespeeld en dat is hun kwaliteit, maar als we verdedigend en aanvallend iets beter ons best doen in de cirkel, hadden we hier zomaar een punt kunnen halen, onverslaanbaar zijn ze zeker niet. En verder wil ik zeker niet onvermeld laten dat de arbitrage vandaag zonder meer prima was, wat een genot.’

Aanvaller Wouter Nederhand werd vanwege zijn uitstekende spel gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer