VZ&PC

Benauwde zege voor VZ&PC

VZ&PC toog naar het Drentse Emmen voor het inhaalduel tegen Esta. Dat het geen gemakkelijke avond zou worden, daar had men op voorhand rekening mee gehouden.

Toch was er een 2-3 voorsprong voor VZ&PC in de eerste periode. VZ&PC leek in de tweede periode afstand gaan nemen met een voorsprong van 2-5, maar toen kropen de Emmenaren aan het einde toch weer dichterbij: 5-6.

De derde periode kende hetzelfde spelbeeld als de tweede. Goos en Sportel breidden de voorsprong uit voor VZ&PC. Keeper Sanderman redde een vijf meter, waarna de schotkracht van Esta VZ&PC toch bijna teveel werd . Bloemhof schoot VZ&PC  nog op 6-9, maar de Emmenaren kwamen door overtal en een twee meterdoelpunt van een ijzersterke midvoor bijna weer naast de Vriezenveners: 8-9.

In een ongekend spannende laatste periode namen beide ploeggen even de leiding. Spit zette VZ&PC op 10-11 voorsprong ,maar met een overtal wist Esta weer naast VZ&PC te komen: 11-11. Via een aantal mogelijkheden voor VZ&PC om met een man meer in het water de leiding te pakken, werd de zege pas in de allerlaatste seconde veiliggesteld. Smelt wist door een woud van armen de bevrijdende 11-12 te maken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer