Blauw Zwart wint streekderby van SDO

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de streekderby tegen SDO uit Westerhaar op het programma. Een derby die de laatste jaren vaak spannende wedstrijden opleverde, ook zaterdag beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden. Bij aanvang van de wedstrijd bezette Blauw Zwart de koppositie met 8 punten, SDO bezette met 5 punten de derde plek op de ranglijst.

Om 15:30 werd er afgegooid in Westerhaar. De Wierdenaren begonnen flitsend aan de wedstrijd en wisten binnen no time de 0-1, 0-2 en 0-3 te scoren. De beginfase van de wedstrijd was aantrekkelijk met veel doelpunten over en weer. Toch was het Blauw Zwart dat de kansen het best benutte en daardoor het initiatief in handen had. Na een kwartier spelen stond er een stand van 5-8 op het scorebord. De club uit Westerhaar had moeite met het afmaken van de kansen en kon daardoor geen aansluiting vinden bij Blauw Zwart. Vlak voor rust wist SDO nog tweemaal de korf te vinden door wat foutjes bij Blauw Zwart. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 8-11. Aan Blauw Zwart de taak om in de tweede helft deze foutjes eruit te halen en hun eigen spel te blijven spelen.

De Wierdenaren begonnen scherp aan de tweede helft en wisten de voorsprong direct uit te breiden naar 8-13. Vanaf dit moment is Blauw Zwart niet meer in gevaar geweest. De doelpunten bleven vallen aan Wierdense kant en ook verdedigend wist de ploeg het goed dicht te houden. Het laatste fluitsignaal klonk met een stand van 12-17.

Door deze goede overwinning blijft Blauw Zwart de ongeslagen koploper. Zaterdag speelt Blauw Zwart om 15:30 de thuiswedstrijd tegen ELKO uit Elim.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer