Bousema Lochem JBScues behaalt de maximale score in de dubbel

Aan het dubbel weekend in de DKM Tools eredivisie driebanden hebben de spelers van Bousema Lochem/JBScues de maximale score van vier punten overgehouden. Het begon zaterdag in eigen huis met een prima 7-1 overwinning op A1 Biljarts DPC en werd zondag vervolgd met een 2-6 in Den Haag bij J&F Auto’s/News Jorissen dat een dag eerder nog SIS Schoonmaak verrassend met 3-5 de baas was.

Foto: Jaap Gönning

De wedstrijd tegen A1 Biljarts werd een wedstrijd die qua resultaat misschien wel iets geflatteerd is. “Als ik kijk naar mijn eigen partij tegen Kay de Zwart dan mag ik achteraf de handen dicht knijpen met een remise. Tot twee keer toe wist ik een achterstand goed te maken, maar ook pareerde Kay mijn aanvallen. In de beurten 17 en 18 bij de stand 29-29 wist ik wel een gaatje te slaan, maar in de 22ste beurt plaatste mijn tegenstander een serie van vier en maakte de partij twee beurten later uit met twee. Ik moest er toen nog vier maken en dat lukte”, aldus Frans van Schaik.

Op de andere tafel leverde het Duits Frans onderonsje tussen Stefan Galla en Richard Bitalis een overwinning op voor Galla die na de nederlaag van vorige week de opgaande lijn weer doortrok. In het tweede deel had Johan Loncelle, die duidelijk nog problemen had met de kwetsuur aan zijn elleboog, het in het begin even moeilijk tegen de Hengeloër Jelle Pijl, maar na een tussenstand van 22-17 was er verder geen vuiltje meer aan de lucht voor de Belg. Hij finishte na 24 beurten. Pijl bleef op 23 caramboles steken.

De Duitse topper op Nederlandse bodem tussen Ronny Lindemann en Martin leek in het begin op een one man show van Horn. Na 12 beurten stond hij al op een 20-9 voorsprong, maar zag in het verder verloop van de partij zijn landgenoot steeds dichter bij komen. In de 29ste beurt besliste Horn de partij met een serie van zes caramboles. Lindemann kwam in de nabeurt met een serie van vier caramboles nog tot 36 caramboles.

Amper 24 uur later kwamen de biljarters opnieuw in actie. Van Schaik kwam wel op achterstand tegen Herman van Daalen, maar met series van zeven en acht caramboles ging hij toch als eerste de pauze in. Na de pauze kwam de Amsterdammer niet meer in gevaar en won na 39 beurten met 31-40. Op de andere tafel ontspon zich een spannende partij tussen Glenn Hofman en Johan Loncelle. De partij ging de gehele tijd gelijk en het was dan ook niet verwonderlijk dat deze partij na 26 beurten in een remise eindigde.

Stefan Galla heeft ook tegen de meervoudige Nederlands- Europees- en Wereldkampioen Therese Klompenhouwer zijn vorm bewezen. Na een 10-20 stand halverwege trok de Duitser na 41 beurten met 29-40 aan het langste eind. Op de andere tafel zagen de toeschouwers een grillige en vreemde patij tussen Jeffrey Jorissen en Martin Horn. Halverwege keek de Duitser nog tegen 22-3 achterstand aan, maar langzaam maar zeker kwam Horn in zijn ritme en bij de stand 39-36 leek hij de partij in zijn voordeel te beslissen. Hij miste echter een losse bandstoot op een haar. Jorissen maakte in de 26ste beurt uit en in de nabeurt werd het 40-40.

Frans van Schaik: “Dit is een prachtige teamprestatie nadat we twee keer achter elkaar met 3-5 de winst aan de tegenstanders moesten laten. We hadden na gisteren op drie punten gerekend maar dit is een fantastische opsteker en we doen weer volop mee om de bovenste plaatsten”. Zaterdag speelde Bousema met een team moyenne van 1.509 en zondag scoorde de ploeg van Ronny Hazewinkel 1.300.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer