De Zweef in rustig vaarwater

Maar één uur duurde de Algemene Ledenvergadering 2022 van voetbalvereniging De Zweef. Dat gaf precies de toestand van de vereniging aan: De club verkeert in rustig vaarwater.

Foto: Wim Beunk (archief)

Natuurlijk zijn er problemen die moeten worden opgelost en zijn er onzekerheden over de toekomst, zoals gasprijzen en die van consumpties. Maar in grote lijnen gaat het goed met De Zweef.

Niet rekenen op overheidssteun

Voorzitter Richard Benneker toonde zich dus ook tevreden, net als penningmeester Ewald Wennemers. Benneker herinnerde aan een aantal mooie prestaties van het afgelopen seizoen (kampioenschappen en promotie) en de penningmeester liet een positief saldo zien. Dat saldo zal De Zweef het komend seizoen wellicht hard nodig hebben. Zoals het er nu naar uitziet, hoeven sportverenigingen niet te rekenen op overheidssteun voor gestegen energielasten. In de begroting is een flink bedrag opgenomen om de stijging te kunnen betalen. Ook is er geld geraamd voor een noodzakelijke opknapbeurt van de kantine.

Niet hele vergadering hosanna

Het was niet de hele vergadering hosanna. Moeite heeft de club met het vinden van vrijwilligers, het is bijna onmogelijk leiders en trainers te vinden voor met name de lager jeugdteams. Ondanks de succesvolle verplaatsing van de mini’s naar de vrijdagavond, is verder de druk op velden en kleedkamers op zaterdagen heel groot. Het grootst is het tekort aan scheidsrechters. De club doet er alles aan om ervoor te zorgen dat elke wedstrijd gefloten wordt. Desondanks, zo zei de voorzitter, moet je er als (senioren)team rekening mee houden dat af en toe gevraagd zal worden zelf een scheidsrechter te regelen.

Tip-tip voor elkaar

In het bestuur nam secretaris Mischa Masthoff afscheid. Geen bloemen voor hem (zijn vrouw heeft een bloemenwinkel in Almelo), maar een chocoladepakket, dinerbon en hartelijke woorden vanwege zijn punctualiteit: “Alles was altijd tip-top voor elkaar.” Afscheid is ook genomen van Sandra Middelkamp, die wegens privé-omstandigheden moest stoppen. Nieuw in het bestuur kwam Bas Kolkman, die al eerder in het bestuur zat en dus zijn rentree maakt. Nieuw is ook Kim Praas (als adspirant-bestuurslid) als opvolgster van Sandra Middelkamp.

Bas Kolkman gaat zich met algemene bestuurstaken bezig houden en Kim Praas zal zich richten op het meisjes- en vrouwenvoetbal. Stefan Scholten werd voor drie jaar herkozen en gaat het secretariaat van de club doen. Ewald Wennemers werd voor de duur van één jaar herkozen als penningmeester.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer