Een uniek Kennis- en Inspiratie Event voor de ontwikkeling van sportverenigingen en beweegaanbieders

Op woensdagavond 26 oktober vindt het Twents Kennis- en Inspiratie Event voor de Sport plaats in Almelo. In de Almelounge van het Erve Asito stadion zullen bestuurders en eigenaren van sportclubs uit de hele regio deelnemen aan een avondvullend programma. Sportverenigingen en beweegaanbieders krijgen handvatten voor een gezonde, vitale en bruisende beweegomgeving.

Vanuit Sportbedrijf Almelo is Ruben Wassink, buurtsportcoach voor de sportclubs, organisator van het evenement: “Sport- en beweegaanbieders hebben voortdurend te maken met ontwikkelen. Er komt veel bij kijken om alles in goede banen te leiden. Een gezonde en gezellige sportclub met veel enthousiaste leden en voldoende vrijwilligers is vaak het doel. Maar hoe realiseer je dit?”

Samen met in totaal zeven Twentse gemeenten worden de krachten gebundeld om dit regionale evenement voor de sport te organiseren. Wassink ziet veel voordelen in deze samenwerking “Niet alleen sportclubs uit Almelo worstelen op dit moment met thema’s als energie en duurzaamheid, ledenwerving en -binding, het vinden van voldoende vrijwilligers en het zoeken naar (nieuwe) financiële middelen. Dit zijn cluboverstijgende thema`s, er is een brede behoefte aan kennis en inspiratie voor deze verschillende onderwerpen. Door de krachten te bundelen kunnen we een aantrekkelijk en veelzijdig evenement bieden dat voor praktisch alle sportclubs interessant is.”

Deelname aan het evenement is gratis. De inloop is vanaf 17.30 uur waarbij je optioneel kunt aansluiten bij het buffet. Na het buffet start het inhoudelijke programma om 19.00 uur met gastspreker Hans Nijland, onder andere oud-directeur van FC Groningen. Daarna volgen keuzesessies met de onderwerpen; Energie en duurzaamheid, Ledenbinding, Vrijwilligersmanagement, Geld generen en Jouw club klaar voor de toekomst!?’. Bij aanmelding schrijf je je in voor een van de sessies. De tweede gastspreker van de avond is Lutger Brenninkmeijer. Hij is lid van het netwerk Back2Basics waarbij verenigen centraal staat. Tot slot kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan bij de netwerkborrel.

Je bent van harte welkom om deel te nemen al je je begeeft in de wereld van sport en bewegen. Alle sportclubs zijn via mailing en sociale media bericht over het event. Informeer bij jouw sportclub over de aanmeldingsmogelijkheden of kijk op de LinkedIn-pagina van Sportbedrijf Almelo. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 oktober.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer