Tobias Mink

EHV doet aan liefdadigheid bij staartploeg Bemmel (2-1 weggegeven)

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A met 2-1 verloren bij hekkensluiter Bemmel, dat daarmee de eerste overwinning boekte en terecht luid bejubelde. Vooraf waren in de kleedkamer van de Enschedeërs nog waarschuwende woorden gevallen dat ze het niet weer zover moesten laten komen om bij de staartclubs punten in te leveren.

Net als in het vorige seizoen, toen van de twee degradanten alle twaalf punten werden verloren en tegen de hoger geklasseerde teams resultaten werden geboekt. Dat leidde weliswaar niet tot echt acute problemen, maar pas op de laatste wedstrijddag kon het elftal zich definitief veilig stellen. En toch lijkt EHV daarvan weinig geleerd te hebben, want wat er in Bemmel gebeurde deed terug denken aan de legendarische woorden van Herman Kuiphof tijdens de WK-finale van 1974: ‘Zijn we er toch weer ingetuind.’ EHV deed aan een misplaatste vorm van letterlijk waardeloze liefdadigheid, waarbij niet alleen de drie wedstrijdpunten, maar ook de twee tegengoals gratis werden weggegeven.

Bemmel profiteerde zolang de voorraad strekte en EHV kwam niet verder dan een vroege goal van Bram Sanders uit de rebound van een van de talrijke strafcorners, die verder onbenut bleven en volstrekt ongevaarlijk waren. Het was volgens trainer-coach Richard van Wezenbeek geen gestolen overwinning voor de thuisclub, integendeel: ‘We hebben het helemaal zelf cadeau gedaan, ze hoefden het alleen maar uit te pakken.’

De onverwachte nederlaag betekende voor EHV het voorlopige verschil tussen aanhaken of afhaken. Tobias Mink werd vanwege zijn multifunctionele inzetbaarheid gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer