Stefan Lip

EHV en AMVJ maken er een doelpuntenfestijn van

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A met 5-4 gewonnen van het Amstelveense AMVJ. De thuisploeg, die de vorige week met 6-3 had verloren van Abcoude, maakte er dus opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd van, waarbij de Enschedeërs deze keer wel aan de goede kant van de score bleven.

Stefan Lip zette EHV op 1-0, waarna het telraam erbij gepakt moest worden om de goals allemaal bij te kunnen houden. AMVJ scoorde twee keer, waarna Han Hoefman de 2-2 liet aantekenen en de Amstelveners met 2-3 voorsprong de rust ingingen.

In het derde kwart van de wedstrijd liet EHV het beste spel van dit seizoen tot nu toe zien, wat werd beloond met twee puntgave doelpunten van Wouter Nederhand en Stijn Adolfsen (4-3). Nog waren de toeschouwers niet uitgeteld, want na een tovergoal vlak voor tijd leek AMVJ een 4-4 gelijkspel af te dwingen. Het dreigde zelfs nog erger te worden, maar een mislukte strafcorner leidde tot een perfecte counter voor EHV, die door Wouter Nederhand doeltreffend werd afgerond (eindstand 5-4).

Keeper Thijs van Beek maakte zich daarna nog onsterfelijk door een zeker lijkend doelpunt met een katachtige reactie te voorkomen, waarmee de overwinning voor EHV een feit was. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was vanwege migraine niet van de partij en werd succesvol vervangen door ex-keeper Malte Heeres, die uiteraard zeer in zijn nopjes was met dit fraaie resultaat en het hele team prees vanwege de collectieve inzet en de enorme veerkracht.

Middenvelder Stefan Lip werd vanwege zijn uitstekende spel voor de tweede keer dit seizoen gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer