Heracles Almelo sleept eerste periode in de wacht tegen De Graafschap

Heracles Almelo heeft  de eerste periodetitel vrijdagavond buit weten te maken. In een vol Erve Asito werd De Graafschap met 3-2 verslagen. Emil Hansson, Samuel Armenteros en Thomas Bruns troffen doel namens de thuisploeg.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Heracles kwam na enkele seconden spelen al bijna op voorsprong. Een inzet van Jeffry Fortes belandde bijna in eigen doel. In de vijfde minuut was het wel raak voor de gastheren. Nikolal Laursen gaf de bal voor het doel, waarop Emil Hansson diagonaal kon afronden.

Gelijkmaker

Heracles Almelo zocht daarna opnieuw de aanval, wat de bezoekers ruimte gaf te voetballen. Na zes minuten spelen leverde dit een kans op voor Giovanni Korte. Doelman Michael Brouwer reageerde alert en voorkwam de gelijkmaker. Drie minuten later kon Heracles de score uitbreiden via Thomas Bruns. De middenvelder raakte echter de paal. De Graafschap bleef net als de thuisploeg gevaarlijk. Brouwer wist een kopbal van Charlison Benschop te keren. Iets dat in de achttiende minuut niet lukte, waarmee de gelijkmaker van Siem de Jong een feit was. De Graafschap kreeg in de 27ste minuut zelfs een kans op de voorsprong. Een schuiver van Giovanni Korte werd gekeerd door de Almelose sluitpost. Heracles Almelo was inmiddels zoekende, maar kreeg in de blessuretijd voor de pauze nog een mogelijkheid. Een voorzet van Nikolai Laursen kon door Samuel Armenteros niet echt gevaarlijk kunnen worden gemaakt.

Fraai

Heracles kwam sterk uit de kleedkamer. Een voorzet van Emil Hansson kon door Samuel Armenteros met een geplaatste kopbal tot doelpunt worden gepromoveerd. De selectie van John Lammers had vervolgens meer controle over de wedstrijd dan in het eerste bedrijf. Nikolai Laursen kreeg in de 67ste minuut wederom een kans, maar zijn kopbal ging net over het doel. Enkele minuten later was daar ineens toch weer de gelijkmaker, via Danzell Gravenberch. Koud in het het veld tikte hij de bal van dichtbij binnen. Thomas Bruns, die met zijn balverlies die gelijkmaker inleidde, herstelde zich een kwartier voor tijd. Een voorzet van Lucas Schoofs werd door Bruns van buiten het strafschopgebied fraai ingekopt. Twee minuten later was jeugdspeler Lasse Wehmeyer nog dichtbij de 4-2. De invaller kwam van dichtbij niet voorbij doelman Hidde Jurjus.

De slotfase, waarin jeugdspeler Olaf Kok zijn debuut mocht maken in het betaalde voetbal, was nog enerverend. Lasse Wehmeyer was wederom dichtbij een treffer, maar zijn poging werd door Rio Hillen van de doellijn gehaald. Daarna mocht het bronzen periodeschild in ontvangst worden genomen.

Heracles Almelo-De Graafschap: 3-2 (1-1)

Scoreverloop

4′ 1-0 (Hansson)

18′ 1-1 (De Jong)

49′ 2-1 (Armenteros)

71′ 2-2 (Gravenberch)

75′ 3-2 (Bruns)

Arbiter:Vos

Gele kaart:Bakboord (Heracles Almelo)

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Bakboord (46′ Mokono), Sonnenberg (70′ Rente), Hoogma, Roosken, Schoofs, Vejinovic (88′ Les), Bruns, Laursen (70′ Wehmeyer), Armenteros (88′ Kok), Hansson.

Opstelling De Graafschap:Jurjus, Schouten, Fortes, Hillen, Büttner, Brittijn, De Jong (70′ Gravenberch), Valencia, Önal (87′ Schenk), Benschop, Korte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer