Heracles bereikt volgende ronde bekertoernooi na strafschoppen

Heracles Almelo heeft dinsdagavond de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi weten te bereiken. Tegen Roda JC stond er na 120 minuten een gelijke stand van 2-2 op het scorebord. Doelman Koen Bucker ontpopte zich tot held aan Almelose zijde, door twee strafschoppen te keren en zelf overtuigend raak te schieten.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

In de reguliere speeltijd namen Elias Sierra en Nikolai Laursen de Almelose treffers voor hun rekening. Roda JC kwam pas tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd langszij, wat een verlenging en strafschoppen noodzakelijk maakte.

Vier wissels

De gastheren namen in de 27ste minuut zelf al voor het eerst de leiding. Een voorzet van Mohamed Mallahi werd door Romano Postema van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd. In het restant van de eerste helft wist Heracles Almelo geen enkele goede mogelijkheid te creëren. Trainer/coach John Lammers voerde tijdens de pauze maar liefst vier wissels door. Thomas Bruns, Elias Sierra, Navajo Bakboord en Olaf Kok moesten namens Heracles het tij proberen te keren. Lammers zijn wissels wierpen snel hun vruchten af, want Elias Sierra maakte al in de 47ste minuut de gelijkmaker. Zijn schot werd door Boyd Reith van richting veranderd. Doelman Rody de Boer bleek kansloos.

Op dreef

Heracles Almelo was op dreef. Al in de 51ste minuut viel ook de 1-2. Elias Sierra werd door Mateo Les weggestuurd. De middenvelder bracht de bal voor het doel en spits Nikolai Laursen stond op de goede plek om het kunstje af te maken. Roda JC kreeg in de 63ste alweer een grote kans op de gelijkmaker. Aanvaller Dylan Vente mikte echter naast. Een minuut daarna had Lucas Schoofs aan de andere kant weer een mogelijkheid, waarmee hij de wedstrijd misschien wel in het slot had kunnen gooien. De middenvelder schoot echter over het Limburgse doel. Bryan Limbombe werd in de 69ste minuut nog gevaarlijk namens Roda JC, maar zag na een lange rush zijn inzet worden gekeerd door Koen Bucker.

Strafschoppen bepalen

Maar in de 79ste minuut dwong Roda JC beide ploegen toch tot een verlenging. Een voorzet van Arjan van der Heide werd door Lennard Hartjes raak gekopt: 2-2. Heracles Almelo ontsnapte ruim een minuut later aan een definitieve nederlaag, toen opnieuw Limbombe gevaarlijk werd. Hij raakte echter de lat. In de verlenging was de eerste kans voor de thuisploeg. Lennard Danneels kwam na 103 spelen minuten oog in oog te staan met Koen Bucker, maar schoot over het Almelose doel. Aanvoerder Justin Hoogma kreeg in de 108ste minuut een mogelijkheid namens Heracles, maar zijn kopbal werd door goalie Rody de Boer gekeerd. Strafschoppen zouden bepalen wie er doorging naar de volgende ronde.

Held Bucker

Koen Bucker ontpopte zich tot held van de strafschoppenserie. De doelman keerde de penalty’s van Bryan Limbombe en Lennart Hartjes. Ook zelf schoot hij raak vanaf elf meter.

Strafschoppenserie (8-9)

Justin Hoogma 0-1, Lennerd Danneels 1-1, Thomas Bruns 1-2, Dylan Vente 2-2, Sven Sonnenberg 2-3, Arjan van der Heide 3-3, Lucas Schoofs gestopt, Bryan Limbombe gestopt, Elias Sierra 3-4, Niek Vossebeld 4-4, Marco Rente 4-5, Boyd Reith 5-5, Koen Bucker 5-6, Xander Lambrix 6-6, Mateo Les 6-7, Lennart Hartjes gestopt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer