Heracles geeft voorsprong weg en verliest van Almere

Heracles Almelo heeft vrijdagavond geen resultaat weten te behalen in Almere. Tegen Almere City FC gaf de ploeg van trainer John Lammers gaf een 0-2 voorsprong weg. De Almeloërs gingen met 3-2 onderuit.

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

Halverwege leek de zege voor Heracles met een 0-2 voorsprong, na treffers van Samuel Armenteros en Emil Hansson, binnen handbereik. Maar wissels van Almere-trainer Alex Pastoor brachten de gastheren binnen enkele minuten alweer op gelijke hoogte. Invallers Stije Resink en Illias Alhaft tekenden voor respectievelijk  1-2 en 2-2. Joey Jacobs haalde na driekwart wedstrijd de trekker over, en bezorgde koploper Heracles Almelo de derde nederlaag van dit seizoen.

Uit de startblokken

Nog nooit eerder troffen Almere City en Heracles Almelo elkaar in competitieverband. Trainer/coach John Lammers bracht geen wijzigingen aan ten opzichte van het gewonnen duel met FC Eindhoven. In een 3-4-3 systeem en als koploper trad Heracles aan in Almere, waarna de ploeg uit Almelo uit de startblokken schoot. Samuel Armenteros werkte de bal al na zes minuten over doelman Bakker heen: 0-1. Echter moest Armenteros direct na zijn treffer het veld verlaten met een blessure. Emil Hansson zorgde na 25 minuten spelen voor verdubbeling van de score: 0-2. Anas Ouahim raakte vlak voor de pauze nog de de lat.

Één punt achter

Binnen enkele minuten na de pauze was Almere City echter alweer langszij. Doelman Brouwer verkeek zich op een hard schot van invaller Stije Resink: 1-2. In een oogwenk maakte een andere invaller daarna de gelijkmaker. Illias Alhaft zette verrassend de 2-2 op het scorebord. Heracles leek daarna uit elkaar te vallen. Ouahim viel uit, en de thuisploeg pakte via Jacobs de voorsprong: 3-2. MVV won bij PEC in Zwolle en staat nog maar één punt achter Heracles Almelo. Daarbij gaat Heracles met wedstrijden tegen Willem II en NAC Breda een zwaar programma tegemoet.

Mateo Leš moest het veld met een rode kaart verlaten. De centrale verdediger kan hoogstwaarschijnlijk een schorsing tegemoet zien.

Almere City – Heracles Almelo: 3-2 (0-2)

Scoreverloop

6′ 0-1 (Armenteros)

25′ 0-2 (Hansson)

48′ 1-2 (Resink)

49′ 2-2 Alhaft

67′ 3-2 (Jacobs)

Arbiter: Gansner

Gele kaart:Van Bruggen, Jacobs (beide Almere City) Roosken (Heracles Almelo)

Rode kaart: Les (85′ Heracles Almelo)

Opstelling Almere City: Bakker, Jacobs, Van Bruggen, Barbet, Royo Castell (46′ Resink), Pascu (46′ Alhaft), Pena, Poll, Duijvestijn, Hilterman, Limbombe (72′ Van Hoeven).

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Rente (74′ Schoofs), Hoogma, Les, Bruns (Bakboord74), Vejinovic, Ouahim (53′ Cicilia), Roosken, Laursen, Armenteros (12′ Sierra), Hansson.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer