In beeld: Excelsior ’31 dicht bij bekerstunt tegen ADO Den Haag

In de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker kreeg Excelsior ’31 dinsdag bezoek van eerstedivisionist ADO Den Haag. Op Sportpark de Koerbelt leek de thuisploeg dicht bij een bekerstunt, maar wist Excelsior een 2-1 voorsprong na de pauze niet over de streep trekken.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Op een vol sportpark zagen 2.000 toeschouwers Excelsior ’31 dinsdagavond in de tweede minuut al bijna op voorsprong komen. Luuk Koopmans, de vervanger van eerste doelman Hugo Wentges, zag Niek Davina uit een corner met zijn hoofd de lat raken.

Op voorsprong

De bezoekers uit Den Haag kregen goede kansen via Amar Catic en Dhoraso Klas, maar het was toch Excelsior dat op een 1-0 voorsprong kwam. Centrale verdediger en aanvoerder Daryl Werker werd aan de kant gezet door Givan Werkhoven, waarna Jasper Veltkamp de bal kreeg en uit de draai raak schoot. Lang kon er niet van de voorsprong worden genoten, want nog geen vijf minuten later bracht ADO-spits Mario Bilate beide ploegen weer in evenwicht.

Bekerstunt in de maak

Eerstedivisionist ADO Den Haag begon allesbehalve goed aan de tweede helft. Slecht verdedigen werd door spits Werkhoven met een schuiver van twintig meter afgestraft. Zo stond Excelsior ’31 alweer op voorsprong. Een bekerstunt leek in de maak, maar een fraaie treffer van Malik Sellouki in de 58ste minuut zette de Rijssenaren weer met beide benen op de grond. De Fransman maakte als invaller zijn debuut voor ADO schoot de bal vanaf dertig tegen de touwen.

Treffer afgekeurd

De treffer van Sellouki bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Na een aanval via Titouan Thomas en Xander Severina maakte Thomas Verheyt als invaller de voor ADO Den Haag bevrijdende 2-3. De gasten uit Den Haag hadden snel verder uit kunnen lopen, maar lieten verschillende kansen liggen. Ook Excelsior had nog mogelijkheden. Werkhoven, die een sterke wedstrijd speelde, leek tien minuten voor tijd de 3-3 te maken. Maar scheidsrechter Martin Perez keurde de treffer af. De reden leek helder: Buitenspel. In de laatste minuut schoot Werkhoven ook nog net naast het Haagse doel.

Excelsior ’31 leek dicht bij een bekerstunt, maar moet genoegen nemen met het visitekaartje dat de ploeg uit Rijssen heeft afgegeven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer