In beeld: FC Twente wint in absolute slotfase bij Cambuur

FC Twente heeft zondagmiddag in de absolute slotfase drie punten mee weten te nemen uit Leeuwarden. In de blessuretijd kreeg FC Twente een strafschop. Ricky van Wolfswinkel hield zijn hoofd koel en schoot FC Twente naar de overwinning. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

“Volgens de regel is het een strafschop, maar als voetballiefhebber vond ik het niet nodig”, zei Ron Jans na afloop van het treffen in Leeuwarden. “De bal werd van dichtbij tegen hem aangeschoten, en niet bewust. Alleen winnen wij de wedstrijd erdoor. Van mij mogen ze die regel veranderen, maar na vandaag. Qua resultaat hebben we een goed weekend en daar gaat het uiteindelijk om.”

Vechtwedstrijd

“Dit was een vechtwedstrijd”, vervolgde de trainer/coach van de club uit Enschede. “We hadden wel meer balbezit en mogelijkheden, met een bal op de paal. Zij hebben denk ik niet zoveel kansen gehad. Een gelijkspel had wel bij deze wedstrijd gepast. Misschien was het ook wel wat te agressief. Het publiek was hier ook weer echt ouderwets. Zij hebben veel strijd en energie erin gegooid. We hadden moeite om daar doorheen te spelen.”

Beste speler

Vleugelverdediger Gijs Smal werd halverwege de eerste helft vervangen. “Smal werd wat duizelig”, aldus Jans. “Salah-Eddine is hier gekomen om speelminuten te maken in de Eredivisie en ik vond hem misschien wel onze beste speler. Hij viel ontzettend goed in. Complimenten voor hem. Cleonise was als invaller ook dreigend. Als hij zijn snelheid en kracht nog beter gaat gebruiken,. is het echt een heerlijke aanvaller. Daar zijn we nog steeds met hem mee bezig.”

https://www.youtube.com/watch?v=9y9Z22Ms19I&list=TLGGfgLwGbPNzfwyNDEwMjAyMg&t=1s

SC Cambuur–FC Twente: 0-1 (0-0)

Scoreverloop

90+7′ 0-1 (Van Wolfswinkel, pen.)

Arbiter: Jochem Kamphuis

Gele kaart: Uldrikis, Schmidt, Van der Water (SC Cambuur), Brenet, Misidjan (FC Twente)

Toeschouwers: 10.000

Opstelling SC Cambuur: Virginia, Bergsma, Schmidt, Hoedemakers (63’ Jacobs), Mambimbi (63’Balk), Paulissen, Van der Water (78’ Sambissa), Tol, Bangura (90’ Van Wermeskerken), Van Kaam, Uldrikis (78’ Smit).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal (20’ Salah-Eddine), Kjølø (67’ Steijn), Zerrouki, Vlap, Misidjan (71’ Cleonise), Van Wolfswinkel, Rots (85’ Ugalde).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer