In beeld: FC Twente wint van RKC Waalwijk

FC Twente heeft zondagmiddag ook het zesde thuisduel van dit seizoen in winst om weten te zetten. RKC Waalwijk werd In De Grolsch Veste met 3-0 verslagen.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Sem Steijn opende iets meer dan tien minuten voor de pauze de score, op aangeven van Vaclav Cerny. Tien minuten later tekende Steijn na een goede actie en voorzet van Gijs Smal voor zijn tweede treffer. Diep in de tweede helft besliste Ricky van Wolfswinkel het duel definitief: 3-0.

Verbeterpunten

“Over de eerste helft ben ik heel tevreden”, vertelde Ron Jans na afloop van het duel. “Hoe langer het duurder, hoe beter we begonnen te spelen. Het laatste kwartier voor rust was heel goed, met goede doelpunten. Over het voetbal na rust ben ik niet tevreden. Als een tegenstander omschakelt van systeem, dan moet je daarop reageren. Zij gingen vroeg druk zetten met vier mensen en dan moet je niet met drie mensen gaan opbouwen. Dan breng je elkaar in de problemen. Ik vond dat een aantal jongens niet scherp waren en dat willen we niet. Het is mooi dat je 3-0 wint, dan kun je met de verbeterpunten aan de slag en dat gaan we doen.”

Genieten

Sem Steijn tekende voor twee Twentse treffers. “Hier heb ik lang naar uitgekeken, om weer te beginnen, want tegen Volendam viel ik uit met een hersenschudding”, zei de middenvelder. “Dat heeft een tijdje geduurd om daar van te herstellen. Het is gewoon genieten om hier op het veld te staan. Ik ben blij met mijn doelpunten vandaag en de overwinning. Vrijdag hoorde ik dat ik mocht spelen, dan maak je wel even een sprongetje. Ik moest zelf natuurlijk eerst weer helemaal fit worden na de hersenschudding en dat ben ik nu gelukkig weer. Ik heb het onwijs naar mijn zin hier. Ik ben heel blij met deze wedstrijd.”

FC Twente – RKC Waalwijk: 3-0 (2-0)

Scoreverloop

34’ 1-0 (Steijn)

45’ 2-0 (Steijn)

89′ 3-0 (Van Wolfswinkel)

Arbiter: Rob Dieperink

Gele kaart: Pröpper (FC Twente), Augustijns, Lelieveld (RKC Waalwijk)

Toeschouwers: 29.100

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki, Vlap (90 Staring), Steijn (66’ Kjølø), Misidjan (76’ Cleonise), Van Wolfswinkel (90′ Ugalde), Cerny (76’ Rots).

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld (46’ Bakari), Adewaye, Lutonda, Anita, Lobete (82′ Augustijns), Vroegh (46’ Bakkali), Bel Hassani, Clement (82′ Jozefzoon), Gaari, Van den Buijs (76’ Kuijpers).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer