In beeld: Heracles wint topper van FC Eindhoven

Heracles Almelo heeft de topper tegen FC Eindhoven vrijdagavond in winst om weten te zetten. Justin Hoogma, Mateo Les en Marco Rente tekenden voor de Almelose treffers op Erve Asito.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Al in de veertiende minuut kopte Justin Hoogma rakelings voorlangs. De aanvoerder had in de 26ste minuut meer succes. Met een afstandsschot van ruim twintig meter opende hij de score: 1-0. Vijf minuten later stond het zelfs al 2-0. Een voorzet van Ruben Roosken werd door Nikolai Laursen met het hoofd klaargelegd voor Mateo Les, die bekwaam wist af te ronden.

Hoog over

In de 38ste minuut werd het al bijna 3-0. Een pass van Thomas Bruns bracht Anas Ouahim in de positie de score uit te breiden. Zijn poging verdween echter in het zijnet. Minder dan een minuut later kreeg FC Eindhoven een mogelijkheid. Helaas voor de bezoekers schoot Charles-Andreas Brym hoog over.

In actie

De bezoekers waren ook de eersten die gevaarlijk werden in de tweede helft. De poging van Naoufal Bannis in de 49ste minuut ging naast het doel. Een kleine minuut later moest Nigel Bertrams in actie komen op een doelpoging van Marco Rente. De keeper van FC Eindhoven onderscheidde zich twee minuten later opnieuw. Hij pareerde een kopbal van Samuel Armenteros.

Treffer afgekeurd

Na een uur spelen was het wel raak in Almelo. Een corner van Marko Vejinovic werd door Marco Rente tot treffer gepromoveerd. Samuel Armenteros leek daarna ook de 4-0 te maken. Zijn treffer werd echter afgekeurd, de spits zou een overtreding hebben gemaakt op zijn directe tegenstander.

Fraaie redding

FC Eindhoven kreeg in de 68ste minuut nog een grote kans. De inzet van Lamine Diaby-Fadiga werd gekeerd door doelman Michael Brouwer. Die onderscheidde zich nog met een fraaie redding. De sluitpost pareerde na tachtig minuten spelen een inzet van Evan Rottier.

Een kopbal van Elias Sierra ging in de 88ste minuut nog net naast. Twee minuten later was Abed Nankishi dicht bij een doelpunt. Zijn laatste inzet werd gekeerd door Nigel Bertrams.

Heracles Almelo – FC Eindhoven: 3-0 (2-0)

Scoreverloop

25′ 1-0 (Hoogma)

33′ 2-0 (Les)

61′ 3-0 (Rente)

Arbiter: Martens

Gele kaart: Brym, Peijnenburg

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Rente, Les (46′ Sonnenberg), Roosken, Hoogma, Vejinovic (70′ Schoofs), Bruns (84′ Ibrahimoglu), Ouahim (70′ Sierra), Laursen (84′ Nankishi), Armenteros, Hansson.

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Persyn, Amevor, Peijnenburg, Bogaers, Dahlhaus (70′ Rottier), Kokcu (79′ Kestens), Oostenbrink (55′ Azzagari), Van Doorm (55′ Dorenbosch), Brym, Bannis (55′ Diaby-Fadiga).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer