In beeld: Overtuigende overwinning FC Twente op FC Groningen

FC Twente boekte zondag een overtuigende overwinning op FC Groningen. De kleedkamers werden halverwege nog opgezocht met de brilstand, maar na de pauze beet de thuisploeg van zich af. Door doelpunten van Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel werd er met 3-0 gewonnen.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

FC Twente had in de eerste helft al het overwicht, met meerdere mogelijkheden op de openingstreffer. Michel Vlap raakte uit een vrije trap de lat en kreeg ook daarna nog enkele kansen. Verdere wapenfeiten namens de thuisclub waren een vrije trap van Ramiz Zerrouki, een kopbal van Joshua Brenet en een inzet van aanvoerder Robin Pröpper.

Vaker gevaarlijk

Drie minuten na rust opende Virgil Misidjan dan toch de score, met een geplaatst schot in de verre hoek op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. Diezelfde Van Wolfswinkel gaf ook aan op de 2-0, die door een opstomende Joshua Brenet in de korte hoek werd geschoten. De spits, die al even droog stond, werd vaker gevaarlijk. Eerst raakte hij zowel de paal als de lat, maar vlak voor het einde van de wedstrijd tekende Ricky van Wolfswinkel voor de eindstand van 3-0.

Overtuigend gewonnen

“In de eerste helft waren we wel sterker”, zei Ron Jans na afloop van het duel. “We raakten de lat en kregen wat kansen, maar het stond nog 0-0. Dan is het wel een opluchting als je de eerste goal na rust maakt. Daarna ging het ook heel snel. Een paar minuten later was het al 2-0. Je kunt altijd momenten vinden waarop je als ploeg of individueel betere keuzes kunt maken, maar vandaag had Groningen niks te melden. De volgende is Cambuur-uit, daar moeten we ons weer bewijzen. Het verschil tussen uit en thuis is nu eigenlijk te groot.”

De trainer/coach zei na de wedstrijd in de Eredivisie ’te hebben genoten’ van zijn team. De volgende tegenstander is SC Cambuur, zondag om 14.30 uur in Leeuwarden.

FC Twente – FC Groningen: 3-0 (0-0)

Scoreverloop

48′ 1-0 (Misidjan)

55′ 2-0 (Brenet)

84′ 3-0 (Van Wolfswinkel)

Gele kaart: Misidjan (FC Twente), Kalley, Te Wierik (beide FC Groningen)

Arbiter: Lindhout

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers (76′ Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Zerrouki, Kjolo (76′ Steijn), Vlap, Rots (76′ Cleonise), Van Wolfswinkel, Misidjan.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määttä (66′ Kalley), Suslov (15′ Valente), Pelupessy (80′ Lundqvist), Duarte, Ngonge (46′ Oratmangoen), Krüger (46′ Abraham), Pepi.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer