In december genoeg te doen in Almelo

De ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief heeft samen met Almelo Events, Sportbedrijf Almelo en gemeente Almelo de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat er in de binnenstad van Almelo in de decembermaand altijd wat te doen is.

Foto: Pixabay

In december keert Almelo on Ice terug met een tijdelijke ijs baan in de binnenstad. Deze komt, net als bij de vorige editie, op het water in de Havenkom te liggen. Van 9 december tot en met 8 januari kan er volop geschaatst worden.

Verlichte kerstbomen

Op zaterdag 10 en zondag 11 maart starten de activiteiten met de 20ste editie van de kerstmarkt in de Doelenstraat, georganiseerd door ondernemersvereniging Rondje Noord. Centrum Almelo Aktief zorgt ervoor dat de gehele binnenstad een gezellige kerstsfeer krijgt door bij elke ondernemer twee verlichte kerstbomen te plaatsen en ze zorgen dat er verbinding is tussen de evenementen met acts door de stad. Ook is er een leuke speurtocht voor de kinderen. Almelo Events verzorgt naast het feest van Sinterklaas en het Kersthuis in de binnenstad ook een kerstparade tijdens het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december.

Ijsbaan gerealiseerd

Afgelopen voorjaarsvakantie heeft de Gemeente Almelo samen met Sportbedrijf Almelo tijdens Almelo on Ice voor het eerst een ijsbaan gerealiseerd in de havenkom van Almelo. Dit was zo’n succes dat vanaf 9 december heel Almelo en omstreken weer gebruik kan maken van deze ijsbaan. Omdat de weersomstandigheden kunnen wisselen, wordt er dit jaar een ijsbaan van 15 bij 25 meter met overkapping geplaatst, zodat er onder alle omstandigheden geschaatst kan worden.  Van 9 december tot en met 8 januari kan er iedere dag worden geschaatst. Op feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief schaatshuur.

Dit programma is inmiddels met de scholen afgestemd. Er worden 2.000 kinderen verwacht. Nieuw dit jaar is de bedrijven-curlingcompetitie. Er is ruimte voor 40 teams van 2 tot 4 personen. Deze competitie wordt gehouden in de avonduren van 12 tot en met 15 december, met de grote finale op vrijdag 16 december.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer