Judoka Carmen Dijkstra Nederlands Kampioen

Carmen Dijkstra is zondag bij het NK senioren  Nederlands Kampioen geworden in de gewichtsklasse +78 kilogram. De judoka won achtereenvolgens met een vol punt (ippon) van Annika Smink van Theo Meijer Sport uit Leusden en Cheyenne van der Sluis van Judoschool Martijn Dijkman uit Groningen.

In de finale nam Dijkstra het op tegen Paulien Sweers van Essink Sportcentrum uit Eindhoven. Ook deze partij sloot ze winnend af en mocht daarna het podium op om als kampioen gehuldigd te worden.

Carmen Dijkstra, wonende te Uelsen, is als pupil begonnen bij Judovereniging THAG. Ze traint en studeert nu volop in Heerenveen bij het Talenten Instituut en bij de nationale trainingen op Papendal. Deze nationale titel is een kroon op haar vele trainingsuren. Toch blijft ze haar leraar Joep Ritzen van JV THAG nog altijd trouw.

Wil je graag judoën? Iedereen is welkom bij THAG te komen kijken, in de sportzaal aan de Beatrixstraat te Tubbergen. Meer info is te verkrijgen via jvthag@gmail.com.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer