Mirjam Pol wint Rallye Du Maroc 2022

Tot aan de laatste kilometers was het bloedstollend spannend wie er uiteindelijk bij de dames met de overwinning vandoor ging in het Rally2-klassement. Pol bleef de concurrentie met iets minder dan anderhalve minuut voor en behoudt daarmee de koppositie in de strijd om de Wereldtitel in het W2RC 2022, het World Rally Raid Championship 2022.

Na 5 dagen en meer dan 1500 kilometer door het prachtige landschap van Marokko wist Mirjam Pol, nadat ze in het begin dit jaar de Dakar rally won, ook deze WK-wedstrijd op haar naam te zetten. Deelname aan deze wedstrijd zag ze eigenlijk als de ultieme voorbereiding voor haar deelname aan de Dakar rally waar zij in januari 2023 voor de tiende keer aan mee gaat doen. In het W2RC 2022 behoudt ze haar koppositie met 13-WK punten!

Rallye du Maroc 2022, dé perfecte generale voor Dakar, de zwaarste rally ter wereld, bleek zeker geen ‘appeltje-eitje’. “Het was zwaar, echt zwaar, lang en heet in Marokko maar dat zijn natuurlijk de ingrediënten die we ook in Saudi-Arabië kunnen verwachten. Mijn motor doet het fantastisch, daar ben ik heel erg blij mee. Ikzelf heb af en toe voor behoorlijke uitdagingen gestaan, zowel fysiek als mentaal. En dat is exact waar deze wedstrijd voor bedoeld is, uitzoeken waar het nog aan schort en waar ik nog mee aan het werk moet. Maar ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning”, laat de kersverse winnares vanuit Marokko weten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer