NKC 51

NKC ’51 wint topper tegen Sparta en gaat zaal in als koploper

NKC ‘51 speelde zaterdag de eerste returnwedstrijd in de veldcompetitie en tevens de laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie begint. Gezamenlijke koploper Sparta uit Zwolle kwam op bezoek, de belangen voor beide ploegen waren dus groot om de overwinning te binnen te slepen. Eerder dit seizoen deelden NKC en Sparta de punten.

Op een afgeladen Sportpark Gagelman, met bijna zomerse weersomstandigheden, werd de wedstrijd in goede banen geleid door scheidsrechter Jongbloed-Spijkstra. In een duel dat bol van spanning zou staan, leken NKC ‘51 en Sparta hier in de afronding geen last van te hebben. Het voltallige publiek van zowel NKC als Sparta zou een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld krijgen.

Sterke periode

Er werd vrijuit gespeeld en verschillende aanvallen werden fraai afgerond.In deze periode lag het initiatief bij Sparta, dat telkens een voorsprong wist te pakken. NKC ‘51 moest aanhaken. Na de 1-1, 3-3 en 5-5 wist Sparta het eerste gaatje te slaan naar 5-7. Sparta kon niet doordrukken en moest toezien hoe NKC weer langszij kwam bij 7-7. Nadat er weer om en om gescoord werd, was het wederom Sparta dat iets beter in de wedstrijd leek te zitten en een voorsprong wist te pakken: 8-10. Hierna brak een sterke periode aan van de Nijverdallers.

Op voorsprong

Collectief werd er goed verdedigd en Sparta werd lange tijd van het scoren afgehouden. Nadat al snel de gelijkmaker werd genoteerd nam NKC ‘51 het initiatief volledig over door voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, en door een run van vier doelpunten op rij te leiden met 12-10. In een doelpuntrijke eerste helft werd het verschil niet meer kleiner. NKC en Sparta gingen rusten met 14-12. Na rust was het opnieuw Sparta dat de score opende, echter had NKC ‘51 haar antwoord nu wel klaar. De doelpunten vielen niet zo gemakkelijk als in de eerste helft en voor elke bal moest gestreden worden.

Niet zeker

NKC wist met geduldig spel haar voorsprong uit te breiden naar 17-13. Sparta gaf zich duidelijk nog niet gewonnen, maar wist lange tijd niet dichterbij NKC ‘51 te komen. Op elke doelpunt van Sparta had NKC een antwoord, dat resulteerde in een 20-16 tussenstand. Bij 21-16 leek NKC ‘51 de genadeklap uit te delen, maar toch wist Sparta enigszins aan te haken bij 21-18. Ondanks de comfortabele voorsprong voor NKC was men nog niet zeker van de overwinning, totdat vlak voor tijd de bevrijdende 22-18 viel. Sparta wist de korf nog twee keer te vinden waarna het laatste fluitsignaal volgde. Eindstand: 22-20.

Met deze overwinning mag NKC ‘51 zich benoemen tot ‘Herbstmeister’ en staat het met deze overwinning dus alleen aan kop in de Overgangsklasse. Nu worden de ogen gericht op de zaalcompetitie, welke zal beginnen op 26 november.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer