Opnieuw nipte nederlaag voor Bousema Lochem/JBScues

De driebandenspelers van Bousema Lochem/JBScues hebben na de nederlaag van vorige week, 3-5 tegen Dekker Keukens, opnieuw een nederlaag gelden. Met dezelfde cijfers werd zondag in Oosterhout van Woonwonder Oosterhout/’t Hartje verloren.

Foto: Jaap Gönning

Halverwege de wedstrijd keek het team van Ronny Hazewinkel, die aardig moest improviseren om een representatief team op de been te brengen, tegen een 3-1 achterstand aan. Gokhan Salman moest een remise toestaan aan zijn landgenoot Ismail Yasin en Markus Galla kwam tegen de captain van tegenstanders, Frits Broeders, één carambole te kort om ook een punt in de wacht te slepen. Met name Salman had in het begin van de partij een ruim overwicht, maar vergat op de beslissende momenten door te drukken waardoor zijn tegenstander steeds kon terugkomen. Toen bij de stand 36-34 Salman ook nog door de tijdklok ging, greep Yasin zijn kans en gezamenlijk ging het op de finish af. Salman ging als eerste uit, maar zijn tegenstander had geen moeite om in de nabeurt de carambole te scoren die een puntendeling tot gevolg had. Op de andere tafel zagen de toeschouwers een partij die constant wisselde. Na 46 beurten stond het hier 35-25 en even leek het erop, dat Broeders met een mooie serie de partij ging uitmaken. Hij miste echter de vijfde waardoor Galla nog terug kon komen tot 39-39. In de vijftigste beurt trok Broeders uiteindelijk toch aan het langste eind.

In de laatste twee partijen was Harrie van de Ven te sterk voor Stefan Galla, maar de eer werd gered door Frans van Schaik die tegen Frank Martens een solide partij afleverde. Met de tussenstanden van 6-15, 12-20 en 37-20 ging de winst meer dan verdiend naar de Amsterdammer. Galla leed, na drie overwinningen op rij, een terechte 40-23 nederlaag tegen Van de Ven. De Duitser kon dit keer niet in zijn spel komen en oogde vermoeid waardoor Van de Ven, ook niet in topvorm, gemakkelijk aan het langste eind trok.

“Ondanks dat ik drie van mijn beste spelers niet kon opstellen, had er toch wel een punt ingezeten vanmiddag. Helaas ontbrak met name bij Gokhan en Markus dat beetje geluk om met 2-2 te kunnen gaan rusten. In het tweede deel kon je duidelijk aan Stefan Galla zien dat hij aan zijn derde partij van dit weekend bezig was, waardoor hij de nodige concentratie door vermoeidheid miste. Frans liet vanmiddag opnieuw zien dat hij in goede doen is. We moeten proberen komend weekend, wanneer we zowel thuis als uit spelen, de draad weer oppakken en de neergaande spiraal doorbreken”, aldus de licht teleurgestelde Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer