Samenwerking Füsport en Mirjam Pol

Wereldkampioen kiest voor Füsport laarzen

Medio 2022 introduceerde het Australische merk Füsport een nieuwe lijn motorlaarzen voor de Europese markt. Ontworpen met in het achterhoofd; presteren op het hoogste raceniveau zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en het comfort. Het nieuwe F.I.A.S -Füsport Internal Articulation System- geeft de rijder een geweldig gevoel zonder in te boeten op bescherming. Deze gearticuleerde enkelbescherming is al een aantal jaren in de maak en werd uitgebreid getest op wereldkampioenschapsniveau.

Veiligheid en comfort tijdens rally

De Nederlandse importeur Vennegoor Trading vroeg vervolgens Mirjam Pol –onder andere wereldkampioen Baja en winnares van de Dakar rally ‘22- om de laarzen te testen. Deze coureur weet als geen ander hoe belangrijk de combinatie veiligheid én comfort is in haar tak van sport; rally rijden. Mirjam Pol over de Füsport XP2 Boots: “Ik ben heel serieus over het gebruik van producten want deelnemen aan de Dakar rally is zo anders dan welk ander sportevenement dan ook. De omstandigheden in Dakar zijn zoveel zwaarder, er is geen andere wedstrijd ter wereld die zo lang duurt en zo zwaar is. Het is geen race van een half uur of een enduro van twee dagen. Nee, wij zitten dagelijks tussen de acht en zestien uur op de motor, en dat twee weken lang! Het laatste wat je dan wil is een kleine irritatie van een product dat je draagt want een kleine irritatie kan na een paar dagen tot een groot probleem leiden. Dus toen ik benaderd werd door Füsport wilde ik de laarzen wel uitgebreid testen voordat we verder zouden praten. En, ik moet zeggen: ik heb ze uitgebreid kunnen testen en de laarzen zijn stevig en geven goede support, zorgen voor een goede stabiliteit en steun en zijn toch zeer comfortabel om te dragen. Voor Dakar heb ik die maximale bescherming en prestaties nodig om zelf ook maximaal te kunnen presteren. Ik denk zeker dat de XP2 laars die uitdaging aankan.”

Mirjam Pol is positief verrast door de prestaties van de laarzen en gaat morgen, zaterdag 1 oktober, van start met de Rallye du Maroc 2022, de derde wedstrijd in het World Rally Raid Championship 2022 (W2RC). Zij leidt op dit moment het wereldkampioenschap in het dames klassement en gebruikt deze wedstrijd als voorbereiding op de Dakar rally, de zwaarste rally ter wereld, die in januari weer van start gaat.

Meer informatie over de Füsport XP2 Boots die Mirjam Pol draagt: https://fusport.eu/fusport-boots

Meer informatie over Mirjam Pol: https://www.mirjampol.com

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer