Sportlust Vroomshoop ruim onderuit tegen DTC ‘07

Sportlust Vroomshoop was de competitie vorige week gestart met een uitstekende overwinning op LSV en had met de uitwedstrijd tegen DTC de kans om hier een goed vervolg aan te geven. Het elftal van trainer Job Lamberink gaf echter niet thuis in Tilligte en ging na een 1-0 ruststand met maar liefst 5-1 onderuit.

Op aanvoerder Dinand Hankamp na trad Sportlust met dezelfde namen aan als in de wedstrijd tegen LSV. Waar Sportlust Vroomshoop vorige week nog wist te overtuigen, kende het zondag een teleurstellende middag.

Mentale tik

DTC begon sterker en binnen enkele minuten schoot men een bal van buiten de zestien op de lat. Tim Spoor had namens Sportlust een vergelijkbaar antwoord, want hij schoot een mooie vrije trap helaas voor hem ook op de lat. In het vervolg van de eerste helft ging het gelijk op zonder dat beide teams tot grote kansen kwamen, maar kort voor rust deelde DTC een mentale tik uit door alsnog de score te openen. Een volley bij de tweede paal was doelman Tim Sickman te machtig. Na de pauze probeerde Sportlust Vroomshoop beter in de wedstrijd te komen door vaker voor de opbouw via het middenveld te kiezen.

Dieptepunt

Het was echter een fout in de opbouw die er na een uur spelen toe leidde dat DTC ’07 de voorsprong kon verdubbelen. In de hierop volgende fase speelde Sportlust zichzelf volledig uit de wedstrijd en het niveau bereikte een dieptepunt. Sportlust Vroomshoop wist uit een van de spaarzame aanvallen nog wel de aansluitingstreffer te maken via Tim Spoor, maar nog geen twee minuten later wist DTC al de 3-1 te scoren. Een mooi doelpunt van de aanvaller van DTC ’07, maar de verdediging van Sportlust Vroomshoop had eerder in moeten grijpen.

Na deze treffer offerde Sportlust een verdediger op voor een extra aanvaller om een slotoffensief te forceren. Binnen tien minuten wist DTC echter nog tweemaal te scoren, waardoor Sportlust Vroomshoop een 5-1 nederlaag moest incasseren. Een flinke domper, zeker gezien het zwakke spel dat werd vertoond. Volgende week heeft Sportlust middels een thuiswedstrijd tegen de Lutte de kans om zich te revancheren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer