SVZW geeft riante voorsprong uit handen

Voor SVZW ging de reis zaterdag naar de provinciehoofdstad, om daar aan te treden tegen SVI. In een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter S. Kiremit werd een riante voorsprong uit handen gegeven.

Foto uit archief: Henk Steen

Beide ploegen hadden al vaker tegen elkaar gespeeld, zoals vorig seizoen toen het in Zwolle 2-5 werd. Dat scenario wilde SVI niet nog eens beleven.

Gelijkmaker via kopbal

In in de zevende minuut was het zomaar ineens raak voor de gasthere, toen Saba Gwedelidze de 1-0 maakte. SVZW was wakker en toog ten aanval, hetgeen in de 18e minuut resulteerde in de gelijkmaker via een kopbal van Tom ter Hogt. De eerste gele kaart was voor SVI aanvoerder Nathan van Rijn, in de 20ste minuut. Door gevaarlijk balverlies bij SVZW was het bijna opnieuw raak, maar het bleef bij een corner. Een puike voorzet aan de andere kant even later van Yessin Maskoul stelde Tom ter Hogt in staat om op doel te schieten, hij mikte echter te hoog.

Vlammend schot

Na 36 minuten kreeg Koen Romme van SVI geel, en had SVZW een groot overwicht op het spel. Inmiddels ging een hard schot van de uitstekend spelende Levi Opdam over het Zwolse doel, en werd de ruststand bereikt bij 1-1. Geen wijzigingen na de thee en in de 50ste minuut scoorde opnieuw Tom ter Hogt, na een prima actie van Jasper Groothuis. SVZW op voorsprong: 1-2. Zeven minuten later dacht Stefan Maat om maar eens uit te halen. Een vlammende schot ging strak en schitterend in de bovenhoek: 1-3. SVZW-trainer Joram Hendriks besloot in de 68ste minuut tot een dubbele wissel. Yessin Maskoul en Tom ter Hogt werden vervangen door Frank Smit en Jesper Middelkamp.

Schitterend schot

Die laatste promoveerde zijn eerste balcontact na luttele seconden tot de 1-4. De gasten uit Wierden leken op rozen te zitten. Een poging van Jasper Groothuis ging over, wel hield hij er een corner aan over. Met nog ruim een kwartier op de klok was er opnieuw een dubbele wissel aan Wierdense zijde. Stefan Maat en Levi Opdam moesten plaatsmaken voor Lars Scholten en Bas Dreierink, kennelijk vanwege vermeende blessures. Hoe dan ook, SVI kwam meteen hierna op 2-4 via een schitterend schot van Serge Nap.  De Zwollenaren begonnen aan hun slotoffensief, nadat SVZW speler Lars van Putten geel had gekregen in de 78ste minuut.

Domme fouten

Een driedubbele wissel bij de thuisploeg: Nathijn van Rijn, Saba Gwedelidze en Koen Romme maakten plaats voor Frank Jansen, Lucas Nunnink en Dani van der Steege.  De bedoeling van trainer Bram Freie was duidelijk. Ondanks de 2-4 stand niet opgeven. In de 82ste minuut zag men een rare bal van Jordy Halfwerk, die SVZW-keeper Julian Bakker noopte om tot corner te tikken. Vervolgens werd de 3-4 binnen gekopt door een geheel vrijstaande Nathan van Rijn, en was het duidelijk dat de slotfase nog ongekend spannend zou worden. Wie had dat nu kunnen denken na die 1-4 voorsprong? In de 86ste minuut dan twee domme fouten van SVZW. Bas ter Hogt ontving geel en direct daarop kreeg Frank Smit de rode kaart, allebei diep op de helft van SVI.

De zenuwen werden de gasten te machtig, ze kregen de bal niet meer weg uit de zestien meter en dus viel de gelijkmaker alsnog: 4-4. De maker ervan was Thom Kooke. Dat was meteen ook de eindstand, al met al een teleurstellend resultaat na een zo riante voorsprong, om die in de slotfase weer uit handen te geven. Volgende week zaterdag krijgt SVZW bezoek van WHC op sportpark Het Lageveld te Wierden, de wedstrijd begint om 14.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer