Vlotte overwinning Apollo 8 in Assen

In een midweekse wedstrijd wist Apollo 8 woensdag zonder setverlies te winnen van Visser Assen/Sudosa-Desto. De Bornse eredivisionist noteerde hiermee de eerste overwinning van het seizoen.

Na de nipte nederlaag tegen Friso Sneek reisde Apollo 8 voor de tweede competitiewedstrijd af naar Assen. Tegenstander Visser Assen/Sudosa-Desto speelde haar eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. Het team van Thijs en Bart Oosting pakte in iedere set snel een voorsprong, en gaf die telkens niet uit handen. In drie sets (19-25, 20-25, 19-25) gingen de punten mee naar Borne.

“De eerste overwinning is binnen”, zei een blije Jette Kuipers na afloop. “We hebben een stabiel niveau neergelegd, wat resulteerde in een verdiende 3-0 winst.” Ook Bart Oosting noemde het “een verdiende overwinning”. De trainer sprak van “een lage foutenlast in de aanval”, die volgens hem positief opviel.

“Serverend en blokkerend hadden we de zaken vrij aardig voor elkaar”, aldus Oosting.¬†Komende zaterdag komt Draisma Dynamo uit Apeldoorn op bezoek in Borne. Om 20.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer