Vroomshoopse Boys koploper na overwinning op FC Meppel

Op sportpark De Bosrand speelde Vroomshoopse Boys zaterdagmiddag tegen FC Meppel. Met een 1-0 overwinning op de Drenthen werden de punten in huis gehouden.

Foto’s: Arriën Kuilder

FC Meppel eindigde vorig seizoen als achtste in de 2e Klasse Noord. Dit seizoen is de formatie van trainer Jarrisch Keizer ingedeeld in de 2e Klasse Oost J.

Kans op kans

In de eerste helft was Vroomshoopse Boys de betere van de twee, met een verdediging die geen kansen weggaf en een sterk middenveld dat nagenoeg alle duels won. De voorhoede creëerde kans op kans. In de tweede minuut onderschepte Leon Dogger op het middenveld de bal en speelde Bert Verschoor aan. Zijn schot ging rakelings over. In de zevende minuut volgde er een poging van Jordy Harms, na een scrimmage voor het doel. Het schot werd ternauwernood gekeerd door de keeper van FC Meppel.

Dan toch raak

Er volgden kansen voor Jos Hutten, Jordy Harms en Bert Verschoor, welke alle niet werden benut. Vroomshoopse Boys was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist geen gebruik te maken van het veldoverwicht. In de 35ste minuut was het dan toch raak. Na een actie wist Ernst-Jan Heideman Bert Verschoor perfect aan te spelen, die vervolgens beheerst de 1-0 binnen tikte. Vroomshoopse Boys bleef de rest van de eerste helft de partij die de wedstrijd dirigeerde, maar wist de voorsprong niet verder uit te breiden.

De vermeende gelijkmaker

In het eerste kwartier van de tweede helft bleef het beeld ongewijzigd. Vroomshoopse Boys probeerde de voorsprong te vergroten, maar dit lukte niet. Daarna begon FC Meppel langzamerhand wat beter in het spel te komen, wat in de 70ste minuut leidde tot de vermeende gelijkmaker. Echter constateerde scheidsrechter Rick Steen dat keeper Chiel Sickman de bal controleerde met de hand op de bal. Hij keurde de treffer af.

Geen grote kansen

Daarna bleven beide partijen de aanval zoeken, maar dit leverde verder geen grote kansen op. De verdediging van Vroomshoopse Boys deed zijn werk uitstekend en hield de stand op 1-0. Door deze overwinning heeft Vroomshoopse Boys nu 10 punten uit 4 wedstrijden en staat daarmee op de eerste plek. Nummer 2 DOS ’37 kwam dit weekend niet in actie en heeft dus een wedstrijd minder gespeeld.

Op zaterdag 22 oktober speelt Vroomshoopse Boys thuis op de Bosrand een bekerwedstrijd tegen VV Holten. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer