Zuur gelijkspel voor zaalvoetballers Excelsior ’31

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 leken vrijdagavond op weg naar de tweede overwinning van het seizoen, maar in het uitduel tegen Sportclub Olympic kreeg het in de slotminuut de gelijkmaker (3-3) tegen.

Excelsior ’31 kwam moeizaam op gang en na vijf minuten op een 1-0 achterstand. De Rijssenaren herstelden zich hierna prima. Met goed verdedigend spel kwam het er een aantal keren via de omschakeling gevaarlijk uit.

Net naast

Via twee van deze counters waren het Rik Voortman en gelegenheidsaanvoerder Wouter Averesch die zorgden voor een 1-2 voorsprong voor Excelsior bij de rust. Het had nog mooier kunnen zijn voor de ploeg uit Rijssen, want in de zoemer had Cor Pongers voor een leeg doel de 1-3 moeten maken. Hij schoot echter net naast.

Op voorsprong

Kort na rust een fase waarin de thuisploeg meer druk ging zitten. Excelsior ’31 had hier in deze fase zichtbaar moeite mee, wat resulteerde in een tegentreffer (2-2). Excelsior leek te bezwijken. Het nam hierdoor al vroeg in de tweede helft een time-out. Direct na deze time-out kwam het via een standaardsituatie weer op voorsprong door een treffer van Remco van Leeuwen: 2-3. Excelsior pakte het niveau hierna weer goed op.

Gelijkmaker incasseren

Zowel Cor Pongers als Remco van Leeuwen hadden de 2-4 kunnen en misschien wel moeten maken. Maar zij misten allebei één op één met de keeper. Sportclub Olympic wisselde kort voor tijd haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior ’31 leek hier goed op te anticiperen, maar moest in de slotminuut alsnog de gelijkmaker incasseren.

Aankomende vrijdag is Excelsior ’31 vrij. De week daarop speelt de ploeg op vrijdag 28 oktober thuis in sporthal De Reggehal om 21.00 uur tegen WMC/EP De Treffer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer