Actief Almelo lanceert eerste editie Almelose beweeg- en cultuurgids voor volwassenen

In januari 2023 lanceert Actief Almelo de eerste editie van de beweeg- en cultuurgids. Een uitnodigende gids vol beweeg- en cultuuraanbod voor volwassenen in Almelo.

Beweeg- en cultuuraanbieders kunnen vanaf nu hun aanbod uploaden via actiefalmelo.nl, zodat deze in de gids wordt opgenomen.

Gids voor volwassen Almeloërs

Na het succes van het Sjors sportief & creatief boekje voor de jeugd in Almelo ontstond al snel de vraag naar een gids voor de volwassen Almeloërs. Almelo heeft immers veel te bieden op het gebied van bewegen en cultuur, maar voor de inwoners is dit niet altijd even makkelijk te vinden. De insteek van de beweeg- en cultuurgids zal wel verschillen van het Sjors-boekje. De focus ligt meer op de bekendheid van het aanbod en minder op het inschrijven voor clinics of activiteiten.

De Almelose beweeg- en cultuuraanbieders hebben afgelopen week een uitnodiging ontvangen van Luc Nijhuis (Sportbedrijf Almelo) en Quinta Clason (cultuurmakelaar) om hun aanbod te uploaden. “Aanbieders hebben van ons een uitleg ontvangen over het uploaden van hun aanbod op actiefalmelo.nl”, vertelt Luc Nijhuis. “Daarmee vormen wij een uitnodigende gids waarmee inwoners beter hun weg naar het aanbod kunnen vinden, onbekend maakt immers onbemind.”

Voor ouderen, mensen met een beperking of inwoners die willen werken aan hun leefstijl is deelnemen aan bewegen of culturele activiteiten niet altijd vanzelfsprekend. Deze activiteiten worden in de gids extra uitgelicht zodat deze inwoners hun weg kunnen gaan vinden.

Verdient jouw organisatie ook een plek in de nieuwe beweeg- en cultuurgids van Almelo en heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Luc Nijhuis (06-40151281) of Quinta Clason (06-38754846), zij helpen je graag verder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer