Den Ham krijgt te weinig in Gramsbergen

In de uitwedstrijd in en tegen Gramsbergen gingen de Hammenaren aan het einde opnieuw puntloos huiswaarts. In grote tegenstelling tot de vorige wedstrijd was dit echter deze zaterdag niet verdiend.

De eerste minuten waren de Hammenaren de betere ploeg, waarna Gramsbergen toch het initiatief overnam. De thuisploeg was duidelijk beter ingesteld op de kleinere afmetingen van het hoofdveld op het sportpark in Gramsbergen. Kort dekken was niet moeilijk, waardoor er snel gespeeld moest worden. Dat lukte af en toe, maar verzandde meestal in balverlies voor beide ploegen.

Niet te onderscheiden

In de 22ste minuut was er toch de 1-0 voorsprong voor Gramsbergen. Al dan niet na vermeend buitenspel, wat door scheidsrechter van der Lei werd weggewoven. De leidsman moest na tien minuten al van het veld, want hij was gekleed in een zwart tenue dat niet te onderscheiden was van het Hammer uittenue. Vervolgens kwam hij in een licht groen tenue op het veld. Dat was iets beter, maar gelet op de groene kleuren in het Gramsbergen tenue ook niet zo’n verstandige keuze.

Prima passes en schoten

Doelman Pekkeriet van Den Ham begint zich steeds beter te ontwikkelen als stand in voor Jeffrey Ekkel. Met enkele prima reddingen zowel in de eerste als tweede helft hield hij Den Ham op de been. Na de rust kwam Veldhuis voor Kootstra in het veld, en werden er een paar wisselingen in de veldbezetting doorgevoerd, waardoor Den Ham duidelijk beter ging spelen. Met name Joost Veurink wist zich daarbij te onderscheiden met prima passes en schoten op doel. Doelman Kosters van Gramsbergen stond echter zijn mannetje.

Duidelijk bovenliggende ploeg

In de 52ste minuut kwam van Haarst een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Bolks binnen te glijden. Meerdere schoten op doel misten hun richting en sloegen uiteen in het vangnet. De Hammenaren waren duidelijk de bovenliggende ploeg, maar het lukte maar niet om te scoren. Mat een ietwat gelukkige uithaal kwam Gramsbergen echter in de 84ste minuut op een 2-0 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Er had meer ingezeten voor Den Ham. Maar met het vertoonde spel kunnen de Hammenaren vooruit richting de komende wedstijden.