Bousema Lochem/JBScues verliest voor derde keer met 3-5

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/JBScues verloren afgelopen week al onnodig van Dallinga.com. Zondag leed het team van captain Ronny Hazewinkel ook een 5-3 nederlaag tegen Team Eekhoorn.

Tekst en foto: Jaap Gönning

Op de foto: Frans van Schaik

Halverwege stond het in Oosterhout op 2-2 door een afgetekende overwinning van Frans van Schaik op Kurt Ceulemans. Hij versloeg de Belg in 24 beurten met 19-40, en een nipte nederlaag van Stefan Lenting. Hij trok tegen captain Jerry Hermans na 35 beurten met 40-38 aan het kortste eind.

Serie van caramboles

In het tweede deel gingen de partijen tussen Frans van Kuijk en Gökhan Salman tot 13-14 redelijk gelijk op, maar daarna sloeg Salman een gaatje naar 22-30. Bij de stand 29-38 leek er voor hem geen vuiltje aan de lucht, maar een serie van acht caramboles bracht Van Kuijk weer helemaal terug in de partij. Salman had daar direct geen antwoord op en het was Van Kuijk die in de 29ste beurt de partij uitmaakte. Salman moest in de nabeurt nog één carambole maken en daar had hij geen moeite mee.

Na afloop teleurgesteld

Op de andere tafel deden Peter Ceulemans en Johan Loncelle weinig voor elkaar onder. Na een tussenstand van 21-22 en 22-28 leek Loncelle op weg naar minimaal één punt. Maar ook hier zat het venijn in de staart. Loncelle zat vast en Ceulemans profiteerde daar gretig van. Met onder andere een serie van zes caramboles bij de stand 30-31 trok hij in de 24ste beurt de partij over de streep. Ronny Hazewinkel was na afloop duidelijk teleurgesteld.

“Dit is al de derde wedstrijd die wij met 3-5 verliezen en ook vandaag had er minimaal een punt in gezeten”, aldus de captain. “Maar juist op het laatste moment laten we het afweten. De enige partij van deze middag die een afgetekende winnaar kende was die van Frans van Schaik tegen Kurt Ceulemans. We gaan tot aan de pauze nog drie moeilijke tegenstanders krijgen en hopen daar toch wel goed door te komen. Het zat ons opnieuw niet mee in Oosterhout”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer