De Tukkers pakt belangrijke driepunter bij Schalkhaar

Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Schalkhaar. Na een erg goede eerste helft leidde De Tukkers met 0-2. De thuisploeg kwam in de tweede helft nog terug tot 1-2, maar de drie punten gingen mee naar Albergen.

De Albergenaren kwamen uitstekend uit de startblokken. Kjell Huisman stuurde in de 6e minuut Tim Haarhuis de diepte in. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek: 0-1.

Goede mogelijkheden

Nog geen drie minuten later had de thuisploeg de stand alweer gelijk kunnen trekken. Een dieptepass werd niet goed verwerkt, waardoor Milan te Riele op doel af kon. Doelman Rens Davina van De Tukkers verkleinde goed zijn doel en redde knap met zijn voeten. De Tukkers was de ploeg die het spel dicteerde en kreeg een paar goede mogelijkheden. Joep Egberink krulde de bal in minuut 14 langs de verkeerde kant van de paal en nog geen minuut later schoot Guus Demmer de bal net voorlangs.

Fantastische aanval

Toen de wedstrijd twintig minuten onderweg was beloonde De Tukkers zichzelf. Marco Stege was voorin blijven hangen en ontving de bal aan de rechterkant. De aanvoerder van De Tukkers legde vervolgens goed terug op Kjell Huisman. Met een laag schot in de lange hoek wist Huisman de doelman van de thuisploeg te verschalken: 0-2. De gasten stoomden door en nog binnen het half uur had Tymo Schär de 0-3 op zijn schoen. Na een fantastische aanval over veel schuiven wist Kjell Huisman de middenvelder van De Tukkers in scoringspositie te brengen. Schär mikte een half metertje naast het doel, waardoor de ruststand 0-2 was.

Opportunistisch voetbal

Na de thee drukte Schalkhaar de gasten wat terug op de eigen helft en dat resulteerde bijna in de aansluitingstreffer. Uit voorzet vanaf de linkerkant schoot een speler van de thuisploeg de bal knap richting de kruising. Doelman Rens Davina was alert en wist te redden. De thuisploeg probeerde voornamelijk met opportunistisch voetbal terug te komen in de wedstrijd en dat betekende ook ruimtes aan de andere kant.

Gelijkmaker forceren

Guus Demmer, uitblinker bij de Albergenaren, hield de bal voorin vast en legde goed terug op de meegelopen Kars Velthof. Hij schoot de bal vervolgens net naast het doel. Uit een hoekschop kwam Schalkhaar twintig minuten voor het einde terug in de wedstrijd. Een scherp aangesneden hoekschop werd bij de tweede paal door Mattis Janse goed binnen geknikt: 1-2. In het laatste deel van de wedstrijd hield De Tukkers vooral tegen en probeerde Schalkhaar de gelijkmaker te forceren. Ook defensief stond het bij de Albergenaren goed, waardoor de 1-2 over de streep werd getrokken.

Zondag aanstaande speelt De Tukkers 1 de thuiswedstrijd tegen BWO uit Hengelo. De aftrap is om 14:00 uur en de balsponsor deze middag is bouwbedrijf B&K uit Albergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer