Jan Kuijer

EHV rekent zich te vroeg rijk bij Apeldoorn

De heren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A bij Apeldoorn met 3-3 gelijk gespeeld. De eindstand doet vermoeden dat het een spannende en gelijkopgaande wedstrijd was, maar dat bleek slechts ten dele het geval.

Erg best was het allemaal niet, en dan is de ploeg die het minst beroerd speelt al gauw spekkoper. EHV kwam op 0-2 door goals van Jochem Kolenberg en Wouter Nederhand, waardoor de Enschedeërs de drie punten als het ware voor het grijpen hadden.

Zoals eerder dit seizoen bij Bemmel rekende de ploeg zich echter te vroeg rijk en riep men de problemen over zichzelf af. “Het was allemaal net goed genoeg”, zei trainer-coach Richard van Wezenbeek. “Voordat we collectief gingen verslappen en de tegenstander het idee gaven dat er nog wat te halen viel, in plaats van door te bijten en er nog een paar bij te maken. Die kansen hadden we volop, maar ze vielen aan de andere kant.”

In totaal zelfs drie keer, zodat de thuisploeg de overwinning te pakken leek te hebben. Het siert EHV dat het zich hier niet bij neerlegde, maar in de haast om het goed te maken werden veel fouten gemaakt. Het was uitblinker Floris-Jan Boonman die zijn uitverkiezing tot man of the match in de laatste seconde waarmaakte door de gelijkmaker te scoren: 33. Gezien het spelbeeld was dit al met al een terechte uitslag, deze wedstrijd had geen winnaar verdiend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer