SV Vasse onderuit in Almelo

Een lastige uitwedstrijd stond zondagmiddag op de planning voor de mannen van Nico Eshuis. Op een winderig sportpark de horst moest de ploeg drie punten zien mee te nemen op bezoek bij Luctor et Emergo.

Foto uit archief

SV Vasse kon echter geen vuist maken en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 3-0. Voor Vasse wist Daan Haarhuis met een kopbal de eer te redden, met een eindstand van  3-1.

Handelend optreden

Vasse begon goed aan de wedstrijd en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het vijandige doel. Douwe Naber zag de keeper ternauwernood zijn inzet uit de hoek werken en ook Sam Haarhuis maakte het de keeper lastig met een afstandsschot. Gaandeweg de eerste helft werd Luctor sterker en moest doelman Loet Hannink een aantal keer handelend optreden. Beide teams wisten de eerste 45 minuten niet te scoren en de ruststand was dan ook 0-0.

Weinig tegenover

Luctor kwam aanzienlijk sterker uit de theepauze. Vasse moest in de eerste twee minuten al een aantal grote kansen weggeven. De openingstreffer kon niet uitblijven. Na 48 minuten werd na een goede combinatie de 1-0 tegen de touwen geschoten. Luctor wilde snel zaken doen deze tweede helft en na 55 minuten werd een teruggetrokken bal hoog in het doel geschoten. Vasse wist hier de tweede helft weinig tegenover te zetten. Na 70 minuten werd opnieuw een doelpunt geïncasseerd en was de wedstrijd gespeeld. Daan Haarhuis maakte de score nog enigszins draaglijker door in de slotminuut de 3-1 binnen te koppen.

SV Vasse kon, op de eerste vijftien minuten na, niet imponeren en liep al met al tegen een terechte nederlaag aan. Aankomende donderdag zal Vasse het thuis om 20.00 uur opnemen tegen TVO uit Beckum.