VZ&PC

VZ&PC verdedigt koppositie met verve

De waterpoloheren van VZ&PC hebben hun positie op de ranglijst weten te behouden door thuis in De Stamper te winnen van LIVO uit Lichtenvoorde. 

Foto uit archief

VZ&PC verloor vorig seizoen nog vijf punten in beide duels met de ploeg uit Lichtenvoorde. Met een ijzersterke verdediging kreeg Livo afgelopen weekend echter geen kans om gevaarlijk te worden.

Gemiste overtallen

Zo bouwden de Vriezenveners in de eerste periode een 2-0 voorsprong op door Smelt en Sportel, ondanks drie gemiste overtallen.  De tweede periode ging VZ&PC gestaag door en wist het tot een 5-0 voorsprong te komen. Goos, Roelofsen en Smelt waren succesvol namens VZ&PC. Toen in het begin van de derde periode de sterke aanvalsleider van Livo al zijn derde persoonlijke fout had opgelopen, lukte het Livo om met een goed schot en een strafworp om wat dichterbij te komen.

Verdedigend ijzersterk

VZ&PC stelde daar uit drie overtallen maar één doelpunt tegenover, maar behield nog steeds een ruime voorsprong om de laatste periode in te gaan. Door een misverstand en weer een goed schot van afstand kwam Livo tot 6-4, maar liepen de Vriezenveners daarna weer uit tot 8-4. De Livo-heren konden met een laatste doelpunt de eindstand bepalen: 8-5. VZ&PC speelde verdedigend ijzersterk, maar verzuimde om de uitslag groter te maken door slechts driemaal te scoren uit tien overtallen.

Aanstaande zaterdag spelen de heren weer een uitwedstrijd, en wel in De Meern bij Utrecht tegen Watervlo. Een ploeg die zich ook in de kop van de competitie bevindt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer