Apollo 8 lijdt onnodige nederlaag

Op dinsdag 15 november speelde Apollo 8 de topper tegen Sliedrecht Sport. In Borne wist de thuisploeg haar niveau niet te halen en verloor in drie sets.

Foto’s: Rudy van ’t Rood

Na de overwinning op Peelpush speelde Apollo 8 als nummer twee op de ranglijst een thuiswedstrijd tegen de nummer één, Sliedrecht Sport. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek al direct bij het begin van de wedstrijd.

Minimale cijfers

Halverwege de eerste set sloeg Sliedrecht een gaatje (15-18). Apollo kwam nog twee keer terug tot 19-19 en 22-22, maar het waren de bezoekers die op de beslissende momenten toe wisten te slaan (22-25). Apollo 8 ging in de tweede set goed van start. Het initiatief lag bij de thuisploeg en zij kwamen ook op voorsprong (18-14). Sliedrecht gaf niet op en kwam knap terug. Opnieuw werd het spannend, het waren de bezoekers die met minimale cijfers de winst binnen haalden (24-26).

Foutenlast te hoog

Dit verlies kwam de thuisploeg niet meer te boven, in de derde set zette Sliedrecht aan en wonnen gemakkelijk met 15-25. “Het is jammer dat we ons niveau niet hebben kunnen halen”, vertelt speelster Jorieke Bodde. “Sliedrecht is een goede ploeg waartegen de details goed moeten zijn. Dat was bij ons niet zo. De foutenlast was aan onze kant te hoog waardoor het moeilijk was om grip te krijgen op de wedstrijd. We gaan deze week hard aan de bak om de puntjes op de i te zetten.”

Focus op Voltena

‘Onnodig’, reageerde trainer Thijs Oosting. “Zowel de eerste als tweede set verloren we met een klein verschil. Vooral vanwege een te hoge eigen foutenlast. De 3e set kwamen we er niet meer aan te pas. Nu gaat de focus vol op Voltena.” Zaterdag volgt opnieuw een wedstrijd in Borne. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal tegen Voltena in sporthal De Veste.

Na die wedstrijd gaat het vizier op Europees volleybal. Op dinsdag 22 november speelt Apollo 8 de uitwedstrijd tegen AJM FC Porto in Portugal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer