Jolly Jumpers weet weer niet te winnen van Binnenland

Afgelopen zaterdag stond er voor Jolly Jumpers een thuiswedstrijd op het programma, tegen de dames van Binnenland. De formatie uit Tubbergen wist weer niet te winnen van de ploeg uit Barendrecht.

Foto’s: Spifo

Wakker leken de roodhemden niet aan het begin van het eerste kwart. Een aantal makkelijke scores aan de kant van Barendrecht zorgden voor een 6-16 achterstand na zeven minuten spelen. Met een mooie score in de laatste seconde van het eerste kwart zorgden de Jumpers ervoor dat ze terugkwamen tot zes punten: 10-16.

Negen punten

Er moest met veel meer energie en snelheid gespeeld gaan worden. En dat lukte. Iris zwart die een open lay-up mooi afmaakte na een goed gespeelde aanval en een kopie hiervan brachten Jolly Jumpers helemaal terug in de wedstrijd. Een full-court press die af en toe onverwachts werd ingezet zorgde voor drie open lay-ups achter elkaar, wat betekende dat de dames uitliepen tot een voorsprong van maar liefst negen punten.

Veel energie

Wat nogmaals duidelijk werd in de rust, was dat de energie heel belangrijk was. Het derde kwart is nooit echt het kwart van de Jumpers, maar daar moest verandering in komen. Helaas voor Jolly Jumpers deden de Barendrechtse dames wat terug, ze kwamen zelfs weer op een voorsprong na vier minuten spelen. De Jumpers moesten weer terug in de wedstrijd komen. Pien Nijhuis kwam met veel energie het veld in en zorgde voor vijf punten achter elkaar.

Spannend kwart

Het beloofde nog een spannend vierde kwart te worden, er werd met een gelijke stand van 42-42 gestart. Jasmijn de Ceuninck van Capelle zorgde voor de eerste twee punten aan de kant van de Tubbergse formatie, gevolgd door een score van de goed spelende Kirsten Ebeltjes. Deze moest binnen zijn, toch? Echter konden de roodhemden de winst niet binnenspelen, wist de blauwe brigade uit binnenland een tandje bij de te geven en namen ze zo de punten mee naar Barendrecht. Eindstand: 62-66.

Volgende week heeft het team van Chris Stomp een vrij weekend. In het sinterklaasweekend spelen de roodhemden op 3 december een thuiswedstrijd om 18.30 uur tegen het team uit Den Helder.