Strijdlustig Vroomshoopse Boys verliest van effectief Sparta Enschede

Vroomshoopse Boys heeft zaterdag in een enerverende wedstrijd geen resultaat weten te halen. Ondanks een strijdlustige houding werd er met 2-0 verloren van een effectief Sparta Enschede.

Foto: Henk Pluimers (archief)

Op een koud en winderig sportpark Schreurserve in Enschede ontbrandde de strijd tussen de nummers 2 en 4 van de 2e Klasse J al snel. Vroomshoopse Boys liet direct de aanvallende intenties zien en Sparta Enschede moest noodgedwongen achteruit.

Doelrijpe kans

Na tien minuten loste centrumspits Jordy Harms namens de Boys een vliegend schot vanaf 25 meter. Met de nodige moeite wist Sparta-keeper Quirijn Kiers deze inzet stompend te verwerken. De bezoekers bleven waar mogelijk aanvallen, terwijl Sparta Enschede met goede combinaties steeds meer aandelen in het spel kreeg. In de 18e minuut was een snelle aanval over rechts van de thuisploeg de inleiding tot een doelrijpe kans. Boys-keeper Chiel Sickman was al verslagen, maar de attente centrale verdediger Jesper Derks redde met een sliding de gasten op fabuleuze wijze. In de 19e minuut brak Boys-middenvelder Tom Pierik door op rechts, maar zijn voorzet kon net niet worden verzilverd.

Optisch sterker

In de 33ste minuut onderscheidde Chiel Sickman zich met een prima redding bij opnieuw een goede kans voor de thuisploeg. In de 36ste minuut leek aanvoerder Leon Dogger namnens de Boys de score open te breken. Een afvallende bal werd op de pantoffel genomen, maar via het been van een Sparta-speler belandde het kiezelharde schot op de linker paal. Sparta Enschede putte daar blijkbaar moed uit, want in de laatste tien minuten van de eerste helft was de thuisploeg optisch sterker. Doelman Chiel Sickman leek onpasseerbaar, maar toch moest ook hij net voor het rustsignaal zwichten. Een verre pass vanaf links werd door routinier Daan Akkerman doorgekopt naar de vrijstaande Jorn Jonge Poerik, die wel raad wist met dit buitenkansje.

Weinig krachtsverschil

De goed leidende jonge arbiter M. van der Lei wees direct naar de middenstip en wuifde protesten voor vermeend buitenspel gedecideerd weg. Die 1-0 was tevens de ruststand van een boeiende eerste helft, waarin weinig onderling krachtsverschil te bespeuren was. Na de thee viel de Boys direct aan, maar enkele felle schoten werden gekraakt door de solide defensie van Sparta Enschede. In de 49ste minuut brak de thuisploeg uit en bij een scrimmage voor het doel van Vroomshoopse Boys. Scheidsrechter van der Lei had een onreglementaire overtreding bij de Boys geconstateerd. Een penalty dus en voor de geroutineerde topscorer Daan Akkerman leek dit een koud kunstje. Zijn inzet werd echter met een prachtige reflex gekeerd door Chiel Sickman.

Enerverende wedstrijd

In de 57ste minuut kwam bij Vroomshoopse Boys Bert Verschoor in het veld voor Ernst-Jan Heideman. De gasten bleven druk houden op de achterhoede van Sparta Enschede. Kopballen van Jesper Derks en Tom Pierik misten net het doel. Een afstandsschot van Jordy Harns vloog over het doel van Sparta Enschede, dat vanuit de omschakeling op kansen loerde. In de 92ste minuut werd deze enerverende wedstrijd beslist. De veel opkomende linker vleugelverdediger Koen Kremers van Sparta Enschede gaf invaller Bram de Kinderen een niet te missen kans: 2-0. Even later werd er afgefloten en had een effectief Sparta Enschede een strijdlustig Vroomshoopse Boys verslagen.

Het team van trainer Jan-Peter Jonkman verliest daardoor de ongeslagen status en moet daardoor even een pas op de plaats maken. Vroomshoopse Boys blijft vierde in de rangschikking. Volgende week zaterdag wordt er thuis om 15.00 uur gespeeld tegen runner-up PH Almelo. Daarvoor, op dinsdagavond 22 november, wordt er uit in Harbrinkhoek om 20.15 uur in de tweede ronde van de knock-out fase gebekerd tegen MVV ’29.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer