Bousema Lochem/JBScues pakt verdiend punt bij Cues&Darts/XTreme

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/JBScues hebben aan de topper in Tilburg en verdiend punt overgehouden. Halverwege stond het tegen de nummer twee van de ranglijst, Cues&Darts X/Treme, ook al gelijk: 2-2.

Tekst en foto: Jaap Gönning

Op de foto Gökhan Salman

In een eenzijdige partij was de verliezende finalist van het WK, de Spanjaard Rubén Legazpi met 40-24 in 20 beurten te sterk voor Murat Naci Coklu. Legazpi sloeg al in het begin van de partij bij de stand 6-5 een gat door een serie van elf caramboles.

Licht voordeel

Ook in het verdere verloop bleef hij het goed doen met series van twee maal zeven caramboles. Op de andere tafel had de Fransman Pierre Soumagne in het begin tegen Stefan Galla een licht voordeel, maar bij de stand van 19-15 produceerde de Duitser een serie van tien caramboles. Met een serie van zeven caramboles en een slotserie van vier zette hij zijn team naast die van de thuisclub. In de nabeurt, de 23ste, kwam Soumagne niet verder dan één carambole en eindige op 27 caramboles.

Prima partij

In het tweede deel van deze wedstrijd speelden op positie vier twee oude bekenden tegen elkaar, namelijk Wesley de Jaeger en Frans van Schaik. De Belg heeft vele jaren de kleuren van het team van Ronny Hazewinkel verdedigt en speelde met name in het eerste deel een prima partij. Bij rust had hij al een 26-9 en kwam ook in het tweede deel eigenlijk geen moment in gevaar en won van de enige Nederlander die in Tilburg aan de tafel verscheen met 40-29 in 27 beurten.

Ontzettend blij

Op de andere tafel moest Gökhan Salman alles uit de kast halen om niet met lege handen huiswaarts te keren. Tegen Robinson Moarales Lopez stond de man uit Turkije halverwege op een 16-20 voorsprong en even leek het erop, dat hij het initiatief aan zijn tegenstander moest laten. Hij herstelde zich met een serie van zeven caramboles en won, eveneens in 27 beurten, verdiend met 31-40. “Wij zijn ontzettend blij met dit punt en ik moet zeggen als je naar de vier partijen kijkt, een terechte uitslag”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

“Een tikkeltje teleurstellend was misschien het verlies van Murat en Frans, maar dat hebben Gökhan en Stefan prima opgevangen.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer