SV Vasse speelt verdienstelijk gelijk op bezoek bij koploper FC Trias

SV Vasse heeft in de uitwedstrijd tegen het gelderse FC Trias, en tevens koploper, een gelijkspel uit het vuur gesleept. Tom Wiefferink zorgde met een zondagsschot in de laatste minuut voor de gelijkmaker. Broer Rik Wiefferink zorgde voor de andere treffer aan de kant van Vasse.

Foto uit archief

De wedstrijd begon voor Vasse uitermate slecht. De blauw-witten moesten al na twee minuten de tegentreffer incasseren. De behendige aanvaller van Trias speelde de gehele verdediging uit en schoot beheerst raak.

Zes minuten

Niet veel later was er al de gelijkmaker. Stef Wiefferink dribbelde op, stuurde zijn broer Rik weg en laatstgenoemde schoot de bal koelbloedig achter de doelman. Dit alles al na zes minuten spelen. In het vervolg van de eerste helft waren er weinig echte kansen voor beide teams.

Geen fout

De tweede helft zag men hetzelfde spelbeeld. Ditmaal vielen de doelpunten pas laat in de tweede helft. In de 80ste minuut werd de aanvaller van Trias in de zestien meter in de rug geduwd en de scheidsrechter wees resoluut richting de stip. Trias maakte geen fout en leek met de 1-2 voorsprong op weg naar de overwinning én periodetitel. Maar daar dacht  SV Vasse anders over.

Prachtig zondagsschot

In de 89ste minuut kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Tom Wiefferink. De middenvelder bedacht zich niet en schoot de bal prachtig vanaf twintig meter in de kruising, een zondagsschot en 2-2. Ook na dit doelpunt had zowel Trias als Vasse de overwinning kunnen pakken. Trias miste de bal bij de tweede paal en een voorzet van Douwe Naber vond Tim Dierink op een haar na niet.

Uiteindelijk een verdienstelijk gelijkspel op bezoek bij de koploper voor SV Vasse. Volgende week staat er opnieuw een verre uitwedstrijd op de planning als er gespeeld wordt in en tegen Ruurlo.