VV Manderveen verliest in Lonneker

Op een koud Sportpark ‘t Spölmink heeft VV Manderveen geen punten over kunnen houden aan het treffen met LSV Lonneker. In een enerverend en tumultueus duel werd het zondag 2-0 voor de thuisploeg.

Manderveen begon fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal kleine doelkansjes voor de bezoekers. LSV zette daar goed veldspel tegenover en kon ook een aantal keer vuren op het doel van Job Kuipers.

Kleine kansjes

Na een half uur spelen waren de grootste kansen voor Manderveen. Wout Wesselink soleerde zich voorbij een viertal spelers van LSV en raakte de paal en Gerrit Schoneveld kopte even later van dichtbij op een tegenstander. Een aantal kansen voor LSV volgde en even later ook de voorsprong. Kort voor de rust werd in de drukte raak geschoten door de spits, waarmee de ruststand op 1-0 bepaald werd. Na de rust had LSV het betere van het spel, kreeg het kansen om de score te verdubbelen en moest Manderveen het doen met een schamel aantal kleine kansjes.

Enig oponthoud

Na een dik uur spelen sloeg echter de vlam in de pan. Jorn Heidkamp kwam op links door, schoot fenomenaal in de kruising, maar zag tot groot verbazing van alles en iedereen zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Dat de scheidsrechter hierover ook twijfelde zorgde ervoor dat er minutenlang gediscussieerd werd tussen scheidsrechter en de grensrechter van LSV. Na enig oponthoud kon de wedstrijd worden hervat en kon Manderveen alsnog op zoek naar de gelijkmaker.

Alsnog 2-0

In het resterende kwartier kon Manderveen echter te weinig brengen om het LSV heel lastig te maken. Een paar rommelige momenten zonder succes en een schot voorlangs van Kevin Huzink was het enige dat Manderveen nog aan gevaar kon stichten. Aan de andere kant was LSV in de counter een keer dichtbij het verdubbelen van de voorsprong en viel in de slotseconde alsnog de 2-0.

Volgende week staat voor Manderveen de uitwedstrijd tegen UD Weerselo op het programma. Deze wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld, met als aanvangstijdstip 18:00 uur.