Team Eurosped verliest twee keer in week tijd

Na een lange rit richting het zuiden kwam de selectie van Team Eurosped vorige week donderdagavond aan in het Limburgse dorpje Meijel, voor de wedstrijd tegen Peelpush. In drie sets werd er verloren, en werden er geen punten mee teruggenomen naar het oosten. Zaterdag stond alweer de volgende uitwedstrijd op het programma. Ook in het Friese Sneek leed Eurosped een nederlaag.

Foto uit archief

Voorafgaand aan de wedstrijd werden er vorige week donderdag de nodige koffietjes gedronken en was de playlist voor wedstrijden in de kleedkamer weer te horen in sporthal De Körref. Het gevoel en de teamspirit in het team waren goed, de ploeg had er zin in. Tijdens de warming-up werd dat goede gevoel doorgetrokken tot op het veld, waarna Team Eurosped klaar was voor het eerste fluitsignaal.

Nieuwe kans

Peelpush wist serverend druk te leveren op de pass van Team Eurosped, waardoor er al snel tegen een achterstand moest worden geknokt. Aanvallend probeerden de teamleden elkaar te helpen, maar dit bleek niet genoeg te zijn. De eerste set werd dan ook met 25-16 gewonnen door Peelpush. Team Eurosped wist waar het in de eerste set misging. De tweede set werd daarom gezien als een nieuwe kans.

Goede moed

Ook in deze set stond Eurosped passend onder druk. Door een aantal goede serve-series wist de formatie het Peelpush nog moeilijk te maken en werd weerstand geboden. Echter was deze weerstand niet voldoende om de set te winnen. Met een stand van 25-20 ging ook de tweede set naar Peelpush. In de derde set kwam Team Eurosped op voorsprong. Dit gaf goede moed voor het verloop van de wedstrijd.

Aanvallend lastig

Peelpush kwam terug tot een gelijke stand. Het lukte om weer een paar punten los te komen, maar wederom kwam Peelpush weer bij. Aanvallend had Eurosped het lastig om ballen om te grond te krijgen, terwijl dat voor Peelpush erg gemakkelijk ging. Hierna lukte het Team Eurosped niet om nogmaals de voorsprong te pakken. Zo was het Peelpush dat de derde set met 25-17 won en daarmee de wedstrijd besliste.

Zaterdag, tegen Friso Sneek, begon Eurosped goed en liet in het begin van de set sterk spel zien. De dames van Sneek wisten door meer druk te zetten goed terug te komen en uiteindelijk de eerste set nog vrij eenvoudig met 25-20 binnen te halen. Daarna ging het hard. De Vroomshoopse ploeg werd door de Friezinnen nog steviger onder druk gezet en kwam daardoor geen moment meer in haar spel. Na twee snelle sets volgde er wederom een 3-0 verlies.