A.D.’s verslag: Mariënberg verliest, maar gaat niet de bietenbrug op

Hoe noem je dat, een nederlaag met perspectief? Uitroepteken of vraagteken! Feit blijft dat ik met deze nederlaag, afgelopen zaterdag tegen Wilhelminaschool, meer vrede kon hebben dan bijvoorbeeld het verlies in Nijverdal tegen DES of eerder de zeperd in hetzelfde Hengelo tegen de mannen van ATC ’65. Voetbal is een spel van fouten, Mariënberg maakte er helaas iets meer dan de thuisploeg.

Door A.D.

Desondanks gingen wij nu eens niet de bietenbrug op in Hengelo bij Wilhelminaschool. Na veel vijven en zessen was de thuisploeg net iets beter bij de les en kregen ze na afloop misschien wel de dikverdiende kus van de juf. Wie het weet mag het zeggen.

Enigszins gehandicapt

Mariënberg reisde enigszins gehandicapt naar sportpark de Vikkerhoek. Vier basisspelers waren ziek, zwak, misselijk en geblesseerd. Het begin was tevens niet ‘het je van het’. Binnen de minuut stonden wij al tegen een 1-0 achterstand aan te loeren, alle goede bedoelingen ten spijt. Dan kun je als trainer nog zo’n wedstrijdbespreking houden maar die kan voor de resterende 89 minuten in de welbekende prullenbak.

Meer blikken

Ach, de cake van Alie smaakte weer uit de kunst. Zij was er zelfs zaterdagmorgen eerder voor opgestaan. Volgens mij heeft zij een oogje op onze zeurvitter, zij keurde in ieder geval Jan meer blikken waardig dan de rest van het rood-zwarte personeel. Ach ja, je hebt zo je voorkeuren. De ander zeurvitter zat zijn kont te branden in de Arubaanse of Cur… Nou ja, een heel eind weg. Aan de andere kant van de wereld moest hij er tegen op staan om live nog een beetje het duel te volgen op sportpark de Vikkerhoek. Als het golft, dan golft het goed.

Inzet hartverwarmend

Wij sloegen hier in het Oosten een balletje. Dat leder viel niet altijd even goed. Maar na de vroege achterstand bogen wij het snel om. Roy Doek profiteerde optimaal van geklungel in de defensie van Wilhelminaschool en schoot de gelijkmaker (1-1) binnen. Ondanks dat er jong elftal stond was de inzet hartverwarmend. Niet alles ging goed, neuh veel ging er fout, aan beide kanten. Was jij nou zo goed of ik zo slecht? Zeg het maar.

Persoonlijke fouten

Na rust was Wilhelminaschool weer het slimste jongetje uit de klas. Maar stond Jelle Brinks op zijn post. We verzuimden om de 2-1 binnen te schieten, we konden helaas niet afdrukken na opnieuw slecht uitverdedigen van de School. Jammer was dat veel persoonlijke fouten doelpunten opleverde. Dat was ook het geval bij de 2-1 van de thuisploeg. Miscommunicatie, wel of niet lopen, wel of niet uitkomen, zeg het maar. Het leverde wel de voorsprong op voor Wilhelminaschool. Maar de jonge ploeg van trainer Arjan Visscher rechtte weer de rug.

17 zomers

Hij bracht A-junior Ramon Lubbers, amper 17 zomers op de klok, binnen de lijnen en zijn eerste balcontact was meteen raak. Hij knikte raak na 63 minuten uit een cornerbal en we stonden weer gelijk (2-2). Het kon alle kanten op, de goede en/of de slechte.Het geluk hing afgelopen zaterdag het elftal van Tante Alie aan de witte broek. Een vrije trap werd geschampt door een speler van Wilhelminaschool en leidde de 3-2 in.

Vlammend schot

Echter, Mariënberg wilde niet de bietenbrug op en ging vol voor de gelijkmaker. In ieder geval voor het verdiende punt. Het had ook de kansen mogelijkheden. Zo spatte een vlammend schot van Roy Doek via paal, de handen van de keeper en de lat uitéén op van alles behalve het net. Dat had een beter lot verdiend. Maar aan alles voelde je, de strijd was nog niet gestreden. De slotfase had een dubbeltje op zijn kant kunnen zijn, de 3-3 hing in de lucht.

Maar ver in de blessuretijd wist de spits van Wilhelminaschool aan alle roodzwarte illussies een eind te schieten. Conclusie: 4-2 nederlaag, maar eentje met perspectief. Wij achten ons zekers niet kansloos tegen runner up De Esch uut Oldenzaal. Hoogstwaarschijnlijk loopt de ziekenboeg en lappenmand dan weer leeg. Thuis beschikken we over onvermoeide krachten. Wie weet.