Heren 1 VKC’03 weet weer wat winnen is!

Het is zaterdag 26 november als het eerste herenteam van VKC’03 aan moet treden in zwembad ‘De Vlaskoel’ tegen De Hof uit Markelo. Bij de thuiswedstrijden is er altijd een pupil van de week aanwezig. Ditmaal mochten er zelfs 2 talenten aanschuiven, Dylan en Florian. Met deze support moesten de 3 punten nu wel in Tubbergen blijven.

Waar de heren in voorgaande wedstrijden niet goed wisten te starten moest het ditmaal anders. De focus moest goed zijn, scherpte aanwezig, alleen dan kon er een overwinning in zitten!

De focus was er, Gerben Eertman wist de bal te halen, vervolgens wist Raymond Broenink deze in de ploeg te houden, een messcherpe counter door Jurian Krom werd goed opgemerkt door Marcel Mulder. De pass was op maat, evenals het harde schot dat Jurian wist af te ronden. De toon werd gezet, dit is wat de heren nodig hadden. Dit gevoel werd de hele periode ook niet meer los gelaten. Even werd het spannend toen Markelo de 2-1 binnen wist te schieten maar VKC stelde orde op zaken en wist er in de eerste periode zelfs 7 te maken tegenover 3 van De Hof.

Natuurlijk zat de welbekende flow er lekker in, zo doorgaan en de 3 punten zitten in de tas.

Helaas dachten de bezoekers hier anders over. Door verdedigende fouten wist De Hof de aansluiting te vinden. Al snel stond het 7-6 en een heuse wedstrijd was weer aanstaande! Waar Tubbergen de eerste periode goed gebruik wist te maken van de man-meer situaties, was hier nu totaal geen sprake van! Van de 6 uitsluitingen die gegeven zijn, werd er maar 1 benut. Dan kun je net zo goed tegen je tegenstander zeggen: “Jongens, we delen de punten. Iedereen blij!”. Een slecht periode werd afgerond met een tussenstand van 8-7.

De derde periode moest het tactisch anders. Verdedigend moesten de heren slimmer gaan spelen en elkaar hierin ondersteunen. Dit boekte zeker resultaat waardoor de bezoekers weinig tot geen kansen kregen om hun comeback voort te zetten. Helaas wist VKC ook weinig kansen te benutten. Het was Gerben Eertman die een goede wedstrijd speelde en dit verzilverde met een knap doelpunt! Een gelijkopgaande periode werd afgerond in een gelijkspel. Tussenstand 10-10.

Er werd afgesproken om de vierde periode te starten met de instelling zoals ook de eerste werd begonnen. Vol gas, scherp en met focus. Iedereen op zijn eigen positie waar die sterk is en zo als team de overwinning binnen slepen. Dit bleek allemaal niet tegen dovemansoren gericht. De sterk spelende Raymond Broenink werd vaak gevonden en hij wist zijn kansen uiterst goed te benutten. Tubbergen speelde weer goed. Ook keeper Patrick Oostendorp wist zich weer te onderscheiden door een 5 meter te stoppen! Pas nadat VKC’03 4x doel weet te treffen, doet De Hof ook een duit in het zakje. Met inmiddels een Tussenstand van 14-11 moet VKC lange aanvallen gaan spelen en kansen uitpakken waar mogelijk. Dit werd dan ook uiterst zorgvuldig gedaan. Met nog één tegengoal en drie voor de thuisploeg weet VKC met een goede 4e periode de wedstrijd af te sluiten. Eindstand: 17-12

Man of the match: ‘DE-PUPILLEN-VAN-DE-WEEK’, Dylan en Florian. Bedankt voor jullie support, zonder jullie was het een moeilijke strijd geworden!

Doelpunten

Raymond Broenink 7x
Marcel Mulder 4x
Jurian Krom 3x
Rogier Krom 2x
Gerben Eertman 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer