Judoka Carmen Dijkstra krijgt Tweede Dan uitgereikt

Carmen Dijkstra heeft tijdens de examens van het district Oost-Nederland, waaronder haar judovereniging THAG valt, de tweede dan uitgereikt gekregen. Normaal doe je hier examen voor, maar Carmen heeft op grond van haar bijzondere prestaties (onder andere Nederlands Kampioen bij de senioren) deze band gekregen.

Iedere judoka begint met de witte band als hij of zij start met judo. Vervolgens kan de judoka meedoen aan de bandexamens en een hogere slip of band behalen in de volgorde van geel, oranje, groen, blauw en bruin. Voor de zwarte band is de judoka aangewezen op één van de zeven districten. Zwarte band wordt ook wel 1e dan genoemd, vervolgens kan de judoka nog verder gaan met hogere danexamens.

Op de foto is Carmen Dijkstra te zien met haar leraar Joep Ritzen. Joep zelf is in bezit van de derde dan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer