Nipt verlies voor v.v. Den Ham

Den Ham haar tegenstander van afgelopen zaterdag, de s.v. Nieuwleusen, sprak in het verslag over een zwaar bevochten overwinning van de ploeg uit Nieuwleusen.

Al wekenlang lukt het de Hammenaren maar niet om het vijandelijke doel te vinden. Ook deze middag waren er met name in de eerste helft weer voldoende kansen voor een beter spelend Den Ham.

In twee termijnen vakkundig gekeerd

De mooiste al in de veertiende minuut, toen een schot van Luuk Kuiper via de deklat terugkwam het veld in en het de instormende Nick Buitenhuis niet lukte de bal binnen de palen te deponeren. Daarna zag men nog een paar mooie acties van Luuk Kuiper die meer hadden verdiend. Ook Nieuwleusen kreeg in de 40ste minuut een opgelegde kans die door doelman Pekkeriet in twee termijnen vakkundig werd gekeerd.

Angel uit de aanvallen

Na de pauze moest dezelfde Kuiper zich in de 48ste minuut laten vervangen met een blessure, waardoor de angel uit de Hammer aanvallen verdween. In de 58ste minuut nog een kans voor Jurgen Jaspers, na prima voorbereidend werk van Randall van Haarst. Ook dit leidde niet tot een doelpunt. Een vlijmscherpe counter van Nieuwleusen in de 61ste minuut was goed voor een 0-1 voorsprong door Jille Brinksma, die de uitlopende doelman Pekkeriet omspeelde en eenvoudig wist te scoren.

Daarna waren er de betere kansen voor Nieuwleusen. In de 75ste minuut tot drie keer toe een redding op de lijn van Den Ham en even later een inzet van Nieuwleusen die maar net naast ging. Door de nederlaag staat Den Ham nog troosteloos onderaan. Opvallend is dat de ploeg nog niet heeft gespeeld tegen de ploegen die op de 10e t/m de12e plaats staan, zodat er absoluut nog mogelijkheden zijn om het vege lijf te redden. Scoren is daarbij echter wel een ‘must.