NKC 51

NKC ’51 start zaalseizoen met ruime overwinning

Afgelopen zaterdag begon voor NKC ‘51 en heel korfballend Nederland het zaalseizoen. Ook ditmaal komt NKC ‘51 uit in de Overgangsklasse, na vorig seizoen net promotie naar de Hoofdklasse te zijn misgelopen. De tegenstander was voor NKC ‘51 een onbekende, het combinatieteam van Quick ’21/Vlug & Vaardig kwam op bezoek in Nijverdal. Tijdens de wedstrijden in de voorbereiding kon NKC ‘51 haar niveau niet halen, daarom waren de Nijverdallers gebrand om het publiek dat in een grote getale aanwezig was een mooie en goede wedstrijd voor te schotelen. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo dhr. van Ieperen en dhr. Groen.

Al snel werd duidelijk dat NKC ‘51 de favoriet was, de Nijverdalse ploeg begon scherp en had verdedigend de zaken goed op orde in de beginfase. Hierdoor kon NKC ‘51 al vroeg een voorsprong pakken en uitlopen naar 5-0. In plaats van de voorsprong verder te vergroten, werd NKC ‘51 gemakzuchtig en verloor het haar concentratie. Kleine fouten werden gemaakt en dit gaf Quick ‘21/Vlug & Vaardig de gelegenheid om zich terug te vechten in de wedstrijd. NKC ‘51 had te maken met een ploeg die zich niet snel gewonnen zou geven. Bij NKC ‘51 bleef de teller een poosje steken en Quick ‘21/Vlug & Vaardig kroop dichterbij, 5-3. Na de 6-3 aan Nijverdalse kant maakten de gasten opnieuw een rush van drie doelpunten en zo werd het ondanks het overwicht van NKC ‘51 weer gelijk bij 6-6. Vanaf dat moment waren beide ploegen nagenoeg aan elkaar gewaagd, waarbij NKC ‘51 telkens aan de goede kant van de score stond. Na de 11-9 en 13-11 was het NKC ‘51 dat het initiatief overnam. De scherpte kwam weer terug in het team van coach Gerben Wind en voor de rust scoorde NKC ‘51 vijfmaal op rij. Quick ‘21/Vlug & Vaardig wist nog één keer de korf te vinden en zo werd in een aantrekkelijke eerste helft de ruststand bepaald op 18-12.

Na de rust liet Quick ‘21/Vlug & Vaardig nog even van zich horen door binnen twee aanvallen de stand op 18-14 te brengen. Zo makkelijk als de doelpunten in de eerste helft vielen, zo moeizaam ging het in de tweede helft bij beide ploegen. Wel verdedigde NKC ‘51 beter dan in de eerste helft en gaf het Quick ‘21/Vlug & Vaardig meer druk, waar de Friese ploeg zich maar moeilijk onderuit kon spelen. NKC ‘51 kreeg legio kansen, maar verzuimde om er veel te benutten. Via 19-15 liep NKC ‘51 verder uit naar 22-15 en was bij de gasten het verzet gebroken. Quick ‘21/Vlug & Vaardig noteerde nog de 22-16, maar

NKC ‘51 kwam niet meer in de problemen. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en na een reeks van zes doelpunten was het slotakkoord voor Quick ‘21/Vlug & Vaardig, eindstand 28-17. Hiermee sleept NKC ‘51 de belangrijke eerste punten van het zaalseizoen binnen na een goede wedstrijd.