Zwart Wit

Zwart Wit knokt succesvol door tot op de laatste minuut

De start van het zaalseizoen werd gelijk een derby voor de zwart witten. Buurman HKC uit Hengelo kwam op bezoek op sportpark De Mors.

Met een goed gevulde tribune startten de zwart witten goed en het werd een fysiek potje. Tegenstander HKC probeerde het spel te vertragen en dat lukte aardig. Veel 100% kansen werden helaas niet afgerond. De gehele eerste helft was het stuivertje wisselen wat resulteerde in een ruststand van 6-7 in het voordeel van de gasten uit Hengelo.

In de rust zette coach Schorn de bedoel op scherp en zo kwamen de zwart witten ook uit de kleedkamer. Ze namen een voorsprong van 2 goals maar konden dit niet uitbouwen. Door wat persoonlijke fouten kwam HKC terug en pakte zelfs een voorsprong van 2 goals. Zwart Wit raakte niet in paniek, hield de kop erbij en als collectief knokte ze zich terug tot 12-12. In deze fase van de wedstrijd kon het 2 kanten opgaan. HKC maakte 12-13 maar gelukkig speelde zwart wit een lange aanval en ronde deze af met een goal.

Met nog een minuut op de klok was het Justin Voortman die de 14-13 binnenschoot.

HKC kreeg nog een tweetal kansen op de gelijkmaker maar zwart wit onderschepte de bal en sleepte de overwinning over de streep. Goeie collectieve overwinning van de zwart witten. Tot het laatste fluitsignaal als team geknokt!