NEO behoudt 100% thuisscore door 3-1 zege op Germanicus

Op een winderig en regenachtig Wooldrik heeft NEO zondag ook zijn vierde thuisduel in winst weten om te zetten. Germanicus uit Coevorden met verdiend verslagen met 3-1.

In het eerste half uur was NEO dusdanig dominant dat de bezoekers blij mochten zijn dat het toen slechts 2-0 stond. Germanicus wist zich totaal geen raad met de vlotte combinaties en lopende mensen in het team waarin Mauro Lohuis en Thijs Terhalle wegens blessures niet beschikbaar waren, maar Ron Spoler uiteindelijk wel in de startformatie kon worden opgeschreven. Leco Zeevalkink verdedigde derhalve de goal.

Ver achteruit

Germanicus moest (of wilde) in het eerste deel van het duel ver achteruit leunen en werd na één minuut al bijna verrast. Een vlotte aanval via Ron Spoler en Wessel Bom eindigde met een strakke voorzet die net werd gemist door Kevin van der Brug. NEO zocht geduldig naar openingen en werd na ruim een kwartier beloond. Jasper Scholten werd na een mooie combinatie vrijgespeeld en zijn schot van een meter of twintig kon niet worden vastgehouden door de goede goalie Jehovahnis Mendes. De terugspringende bal werd door de attente Kevin van der Brug binnengetikt: 1-0. Nog geen minuut later had het eigenlijk al 2-0 moeten staan. Kevin Roesink bediende Twan Weghorst die van dichtbij de bal naast schoot.

Fraai tegendraads

Nadat Jasper Scholten nog eens over had geschoten na een aanval door het midden viel na een half uur de verdiende 2-0 alsnog. Kevin Roesink werd weggestuurd op rechts, bediende Kevin van der Brug die de bal richting de tweede paal stuurde waar Rick ten Tusscher fraai tegendraads inkopte: 2-0 Omdat NEO verzuimde een paar verdere kansen te verzilveren begon ook Germanicus zich het laatste deel van de eerste helft te roeren, hetgeen een paar op het oog gevaarlijke voorzetten opleverde, maar er waren geen reddingen van Leco Zeevalkink nodig.

Paar kansen

Met Stef Rompelaar op de plek van Twan Weghorst werd aan het tweede bedrijf begonnen en Germanicus had moed geput uit het slot van het eerste bedrijf. NEO speelde ook veel slordiger dan voor de onderbreking, kreeg nog steeds wel een paar kansen, maar gedurende een kleine twintig minuten was het niet meer de bovenliggende partij. Germanicus kwam tot een paar gevaarlijke aanvallen, maakte een buitenspelgoal en kwam een kwartier voor tijd tot de aansluitingstreffer. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht, maar de bal leek ongevaarlijk. De handige Nance Hoogeveen ontdeed zich op de achterlijn echter van Max Brunninkhuis en verraste Zeevalkink in de korte hoek: 2-1.

Wedstrijd beslist

NEO herpakte zich en Kevin van der Brug had de marge al snel weer op twee kunnen brengen, maar op een paar meter van de doellijn schoot hij over. Na een drietal wissels kreeg NEO de wedstrijd echter weer in handen en Stef Rompelaar noopte Mendes tot een fraaie redding. Het bleek uitstel van executie, want toen Wessel Bom twee tegenstanders het nakijken gaf werd zijn voorzet door dezelfde Rompelaar binnengetikt: 3-1 en de wedstrijd was beslist. Door de uitslagen op de andere velden staat NEO dan wel op plek 4, maar heeft de minste verliespunten. Voor het kerstreces wachten nog drie duels. Komende zondag het tripje naar WVV in Winschoten en dan de laatste thuiswedstrijd van 2022, tegen Gomos.

Op papier staat op 18 december het inhaalduel bij SVBO gepland, maar dat is op de middag van de WK-finale en er zal waarschijnlijk naar een alternatieve datum gezocht worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer